• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ivanić u trci za člana Predsjedništva BiH

Predsjednik PDP-a Mladen Ivanić i zvanično biti izabran za kandidata koalicije SDS-a, PDP-a i SRS Republike Srpske za srpskog člana Predsjedništva.

 Ivanić u trci za člana Predsjedništva BiH Izvor: MONDO

Lider radikala rekao je da se može očekivati da će i Demokratska partija Dragana Čavića i Nova socijalistička partija Zdravka Krsmanovića prihvatiti da podrže zajedničke kadidate opozicione koalicije za predsjednika RS - Ognjena Tadića i Ivanića za člana Predsjedništva BiH.

"Sporazumom o koaliciji predviđeno je da kandidati SRS, PDP i SDS razgovaraju sa svim preostalim opozicionim stranakama koje žele promjene u RS", rekao je Mihajlica na konferenciji za novinare. Mihajlica je istakao da je SRS apsolutno otvorena za saradnju sa Savezom za demokratsku Srpsku Dragana Kalinića, ukoliko se Savez bude zalagao za iste vrijednosti i principe za koje se zalažu i ostale opozicione stranke i ukoliko smatra da je ekonomsko-socijalna situacija u Srpskoj zaabrinjavajuća, da je stepen siromaštva u RS previsok, te da je stopa kriminala i korupcije takvog obima da dovodi u pitanje ekonomske temelje Srpske.

Lider radikala smatra da je položaj boračke populacije, porodica poginulih boraca, ratnih vojnih invalida i penzionera u Srpskoj gori i mnogo teži nego iste kategorije u Federaciji BiH, te da bi Vlada RS "trebala izvući određene zaključke i pouke" iz protesta koje su boračka udruženja u FBiH organizovala prije dva dana.

Prema njegovim riječima, najzaslužniji što se nešto slično ne dešava u Srpskoj su predsjednik Boračke organizacije RS Pantelija Đurguz, predsjednik Udruženja penzionera RS Rade Rakulj i predsjednik Saveza sindikata RS Ranka Mišić, "koji više drže do političke stabilnosti i neosnovane podrške Vladi RS, nego do položaja onih koje bi trebalo da zastupaju". (Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE