• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prijave protiv predstavnika boračkih organizacija

Kantonalnom tužilaštvu u Sarajevo biće dostavljena krivična prijava protiv predstavnika određenih boračkih organizacija zbog napada na ustavno uređenje Federacije BiH tokom nereda pred zgradom federalne Vlade.

 Prijave protiv predstavnika boračkih organizacija  Izvor: MONDO

Ovo je Srni potvrdila portparol ove pravosudne institucije Jasmina Iftić.

"U svojstvu osumnjičenih juče su saslušani predstavnici određenih boračkih organizacija u vezi sa neredima pred zgradom Vlade FBiH", pojasnila je Iftićeva i dodala da ne može saopštiti imena, jer predmet još nije dostavljen Tužilaštvu.

Ona je rekla da je u nadležnost Kantonalnog tužilaštva juče predato šest lica u vezi sa neredima pred zgradom Vlade FBiH tokom demonstracija u organizaciji Udruženja porodica šehida i poginulih boraca FBiH, Saveza ratnih vojnih invalide, Saveza nosilaca najviših ratnih priznanja i Saveza demobilisanih boraca FBiH.

"Riječ je o punoljetnim licima koja su saslušana po naredbi dežurnog kantonalnog tužioca i jutros je protiv njih otvorena istraga zbog krivičnog djela podstrekivanja napada na službeno lice u obavljanju poslova bezbjednosti, nasilničkog ponašanja i učestvovanje u tuči", istakla je Iftićeva.

Prema njenim riječima, protiv ovih šest lica nadležni tužilac je Opštinskom sudu u Sarajevu proslijedio zahtjev za mjeru određivanja pritvora.

Ukupno 69 lica, od kojih 32 policajca, povrijeđeno je tokom demonstracija u srijedu, 21. aprila, pred zgradom Vlade FBiH, koje su predvodili predsjednik Udruženja porodica šehida i poginulih boraca FBiH Izet Ganić, predsjednik Saveza nosilaca najviših ratnih priznanja FBiH DŽevad Radžo i zamjenik predsjednika Saveza ratnih vojnih invalida Huso Tucak.

Tokom nasilnih demonstracija u kojima je zgrada Vlade FBiH pretrpjela orgomne materijalne štete, pripadnici Federalne uprave policije morali su upotrijebiti suzavac u više navrata.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE