• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BHRT spriječio FTV da prenosi konferenciju za medije

Rukovodstvo BHRT-a odbilo proslijediti signal turske državne televizije Federalnoj televiziji.

 BHRT spriječio FTV da  prenosi konferenciju za medije Izvor: MONDO

Federalna televizija namjeravala je uživo iz Istanbula prenositi pres-konferenciju predsjednika Turske Abdulaha Gula, Srbije Borisa Tadića i predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Harisa Silajdžića, ali je još jednom bila žrtva opstrukcija i potpuno neobjašnjivog ponašanja rukovodstva Radiotelevizije BiH (BHRT), objavljeno je danas na sajtu Federalne televizije (FTV).

"Naime, rukovodstvo BHRT-a, tačnije njihov direktor programa Vladimir Bilić, iz samo njima poznatih razloga odbilo nam je proslijediti signal turske državne televizije, čime su ugrozili naš program", kaže se u saopštenju FTV.

Tako su gledaoci ove medijske kuće ostali uskraćeni za izuzetno važne informacije sa jednog od zasigurno najvažnijih političkih susreta za regiju, dodaje FTV.

"Zanimljivo, BHRT nije ni imao namjeru prenositi ovaj za državu značajan događaj, a to su pravo uskratili nama. Ovakva odluka BHRT-a je još jedan u nizu sramnih pokušaja uništavanja naše TV kuće, o čemu ćemo uredno informisati sve domaće i strane relevantne insititucije u državi", kaže se u saopštenju FTV.

Fedralna televizija je entitetska televizija u Federaciji BiH i jedan je od tri javna radio-televizijska emitera u BiH, koji čine zajednički Javni radiotelevizijski sistem BiH.

BHRT je državni kanal koji, uz entitetske javne raditelevozijske emitere, RTRS i FTV, čini javni RTV sistem BiH. Kupovinu i preuzimanje inostranih programa može da obavlja samo državni emiter (BHRT).

(Tanjug)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE