• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nastavak suđenja Karadžiću

Suđenje bivšem predsjedniku Republike Srpske Radovanu Karadžiću biće nastavljeno sutra u Haškom tribunalu

 Nastavak suđenja Karadžiću  Izvor: MONDO

Suđenje će biti nastavljeno svjedočenjem američkog diplomate Herberta Okuna, koji je u vrijeme rata u Bosni i Hercegovini bio zamjenik nekadašnjeg specijalnog izvjestioca UN za Balkan Sajrusa Vensa.

Okuna će u nastavku suđenja ispitivati Karadžić. Američki diplomata je na početku svog svedočenja izjavio da mu je Karadžić u više navrata govorio da "različite nacionalnosti ne mogu živjeti zajedno u BiH i da moraju biti razdvojene".

On je iznio mišljenje, bazirano na izvještajima koje je podnosio i boravku na terenu tokom sukoba u BiH, da je Karadžić kontrolisao vojne snage RS.

Karadžiću je suđenje počelo krajem oktobra prošle godine, a nastavljeno je poslije višemjesečne pauze početkom marta, kada je on odbacio sve optužbe tužilaštva, istakavši da Srbi u BiH nisu željeli rat i da je njihov cilj bio očuvanje Jugoslavije.

Bivši predsjednik RS je u dve tačke optužen za genocid u Srebrenici i još sedam opština u BiH, dok se u preostalih devet tačaka tereti za progon, istrebljenje, ubistva, deportacije i uzimanje međunarodnih talaca tokom rata u BiH, od 1992. do 1995. godine.

Karadžić je uhapšen u Beogradu 21. jula 2008. godine, gde je živeo pod imenom Dragan Dabić. Deset dana kasnije je izručen Haškom sudu.



(Tanjug)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE