• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Bošnjačko rukovodstvo zloupotrijebilo institucije BiH"

Član Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović rekao je da je bošnjačko rukovodstvo zloupotrijebilo institucije BiH, za sahranu Rasima Delića.

 "Bošnjačko rukovodstvo zloupotrijebilo institucije BiH" Izvor: MONDO

On je naglasio da je u ovom slučaju izostala reakcija visokog predstavnika Valentina Incka.

"Praveći političko-vjersku manifestaciju, bošnjačko rukovodstvo je jasno pokazalo gdje se BiH nalazi na putu prema BiH. Jasno je pokazalo da ne poštuje Dejtonski mirovni sporazum, Haški tribunal, a samim tim ni EU", istakao je Radmanović i podsjetio da je Incko u ovom slučaju reagovao "nikako".

Visoki predstavnik, naglasio je Radmanović, nijednog momenta nije podsjetio organe BiH na vladavinu prava, kao uslov za put prema evropskim integracijama.

Prema njegovim riječima, visoki predstavnik nije našao za shodno da reaguje, iako se Dejtonski mirovni sporazum jasno odredio prema osumnjičenima i osuđenicima za ratne zločine.

"Ali, zato su iz OHR-a našli za shodno da drže lekcije RS o tome kako se istražuje prošlost. Iz OHR-a je proistekao stav - sve je gotovo sa istraživanjem prošlosti onako kako oni kažu i nove činjenice ništa ne znače", rekao je Radmanović.

Odgovarajući na pitanje novinara zašto reaguje na ponašanje bošnjačkog rukovodstva u vezi sa Delićem, kada je i bivša predsjednica RS Biljana Plavšić dočekana u Srpskoj, Ramanović je rekao da je ona odslužila kaznu i dočekana bez ikakvih državnih počasti.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE