• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bramerc ignoriše srpske logoraše?

Porodice srpskih žrtava i bivši logoraši negoduju zbog toga što zvanično nisu pozvani na sastanak sa glavnim tužiocem tribunala.

 Bramerc ignoriše srpske logoraše? Izvor: MONDO

Predsjednik Organizacije porodica zarobljenih, poginulih boraca i nestalih civila Republike Srpske Nedeljko Mitrović uvjeren je da je grešku u konkretnom slučaju načinio Sekretarijat Haškog tribunala ili zvanični protokol posjete glavnog tužioca Haškog tribunala Sarajevu.

"Pitam Sekretarijat Haškog tribunala i protokol posjete da li se Bramerc namjerava sastati i sa udruženjima, odnosno predstavnicima porodica žrtava iz drugih naroda ili nastavljaju diskriminaciju i ignorisanje Srba u BiH", rekao je Mitrović Srni, komentarišući današnju posjetu glavnog tužioca Haškog tribunala Sarajevu. Predsjednik Saveza logoraša RS Branislav Dukić rekao je Srni da mu je poznato da će se Bramerc sastati sa članovima Predsjedništva BiH i predstavnicima stradalnika rata u BiH, ali da ova asocijacija nije dobila zvaničan poziv za sastanak kojem bi se vrlo rado odazvali.

Glavni tužilac Haškog tribunala Serž Bramerc sastaće se danas u Sarajevu sa članovima Predsjedništva BiH.  Bramerc, koji do srijede, 28. aprila, boravi u BiH, sastaće se i sa političkim i pravosudnim zvaničnicima, a u Sarajevu i Srebrenici će razgovarati i sa predstavnicima udruženja stradalnika rata, najavila je ranije portparol Tužilaštva Olga Kavran.
 (Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE