• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ostavke u Urbanističkom zavodu RS

Direktor i tehnički direktor Urbanističkog zavoda RS Slaviša Lukić i Snežana Mrđa-Badža podnijeli su ostavke na svoje funkcije, piše "Glas Srpske"

 Ostavke u Urbanističkom zavodu RS Izvor: MONDO

Radnici Urbanističkog zavoda kažu da su ostavke direktora u ovom preduzeću očekivane, jer se zaposleni već mjesecima nalaze u teškoj materijalnoj situaciji.

Predsjednik Sindikata Urbanističkog zavoda RS Igor Kljajić rekao je da će radnici Urbanističkog zavoda RS u utorak poslati dopis premijeru RS Miloradu Dodiku zahtjevajući održavanje sastanka na kojem bi bilo riječi o rješavanju statusa ovog preduzeća, a dopisi će biti poslati i nadležnim ministarstvima.

Dodao je da su dopisi sa zahtjevom za početak pregovora sa radnicima do sada poslati direktoru, Upravnom odboru i najvećem akcionaru Zavoda Jovanu Vidoviću.

"Radnici ovog preduzeća dovedeni su na rub egzistencije, onemogućeno im je pravo na rad i svakodnevno su izloženi prijetnjama i pritiscima. Plate nisu dobili pet mjeseci, a doprinosi za penzijsko i invalidsko osiguranje se ne uplaćuju", navodi se u dopisu.

Radnici su donijeli odluku o stupanju u generalni štrajk 4. maja radi zaštite ekonomskih i socijalnih prava i radi ispunjenja njihovih zahtjeva.

To su isplata zaostalih potraživanja, zaustavljanje daljeg otpuštanja radnika, rješavanje statusa preduzeća i zaustavljanje realizacije odluke o prodaji imovine.

Od više od stotinu radnika do sada je otpušteno 30, a najavljeno je otpuštanje još 30 radnika.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE