• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prosječna plata 782 KM u BiH

U BiH prosječna isplaćena neto plata u februaru iznosila je 782 KM, što pokazuje nominalni pad za 2,4 odsto u odnosu na decembar

 Prosječna plata 782 KM u BiH Izvor: MONDO

Direktor Agencije Zdenko Milinović rekao je da u poređenju sa februarom prošle godine, najveće povećanje plate imali su zaposleni u sektorima trgovina na veliko i malo, popravak motornih vozila i motora, te predmeta za ličnu upotrebu i domaćinstvo, i sektor hoteli i restorani od 3,6 indeksnih poena, a sektor rudarstva sa povećanjem od 2,6 indeksnih poena.       

"Ako se februar uporedi sa prošlogodišnjim prosjekom, najveći porast imao je sektor rudarstva za 3,8 indeksnih poena. Slijedi ga sektor trgovina na veliko i malo, popravak motornih vozila i motora, te predmeta za ličnu upotrebu i domaćinstvo sa 3,2 i sektor hoteli i restorani sa povećanjem od 2,1 indeksnih poena'', istakao je Milinović.

Prema njegovim riječima, prosječna isplaćena bruto plata u februaru iznosila je 1 190 KM, što pokazuje nominalni pad za 2,6 odsto u odnosu na decembar lani.

On je rekao da najveći porast, u poređenju sa februarom 2009. godine, ima sektor hoteli i restorani od 4,1 indeksnih poena, te da ga slijedi sektor trgovina na veliko i malo, popravak motornih vozila, predmeta za ličnu upotrebu i domaćinstvo sa 3,6 indeksnih poena, a sektor rudarstva sa povećanjem od 2,3 indeksna poena.

Milinović je dodao da, ako se februar uporedi sa prošlogodišnjim prosjekom, najveći porast je imao sektor rudarstva sa 3,6 indeksnih poena, a slijede ga sektor trgovina na veliko i malo, popravak motornih vozila i motora, te predmeta za ličnu upotrebu i domaćinstvo sa 3,2 indeksna poena i sektor hoteli i restorani sa povećanjem od 2,5 indeksnih poena.
 (Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE