• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Radomir Graonić najavio ostavku

Pomoćnik ministra za boračko-invalidsku zaštitu RS Radomir Graonić najavio je ostavku, zbog problema u odnosima sa Boračkom organizacijom.

 Radomir Graonić najavio ostavku Izvor: MONDO

"Imajući u vidu određene primjedbe predstavnika BORS-a u vezi sa revizijom boračkih prava u RS, Graonić je najavio ostavku, jer u tom dijelu ima određenih problema između njega i BORS-a i vidjećemo na koji način će to ići dalje“, rekao je Dodik na konferenciji za novinare u Banjaluci.

Dodik je rekao da je na današnjem sastanku sa delegacijom BORS-a razgovarao o Zakonu o penzijsko-invalidskom osiguranju i formiranju radne grupe koja treba da sačini prijedloge u vezi sa tim zakonskim rješenjem, pitanju revizije statusa boračkih prava u RS i realizaciji Programa potpunog stambenog zbrinjavanja porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida od prve do četvrte kategorije.

On je rekao da se BORS slaže sa provođenjem procesa revizije boračkih prava u RS, ističući da je sa rukovodstvom ove organizacije bilo govora o tome kako da se taj proces ubrza.

"BORS podržava reviziju boračkih prava u dijelu koji treba da obezbijedi da se na pravi način razdvoje penzije i primanja na osnovu penzionisanja po osnovu radnog odnosa i ona koja su stečena po osnovu učešća u otadžbinskom ratu“, istakao je Dodik.
On je rekao da je sa predstavnicima BORS-a razgovarao i o realizaciji kreditne linije za zapošljavanje demobilisanih boraca za šta je iz Investiciono-razvojne banke RS planirano izdavajanje 10 miliona maraka.

"Sačekaćemo prvu narednu sjednici Nadzornog odbora IRB-a kako bi se odobrila ta kreditna linija i nastavila njena realizacija", zaključio je Dodik. (Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE