• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

CIK kaznio Gojera sa 4.000 KM

Centralna izborna komisija BiH je Gradimiru Gojeru izrekla kaznu od 4.000 KM zbog kršenja Zakona o sukobu interesa.

 CIK kaznio Gojera sa 4.000 KM Izvor: MONDO

CIK u saopštenju pojašnjava da je Gojer od 29. novembra 2008. do 19. februara 2010. godine istovremeno obavljao funkciju odbornika u Skupštini opštine Stari grad Sarajevo, funkciju člana Gradskog vijeća Sarajeva i funkciju ovlaštenog lica u Društvu pisaca BiH, koje se u 2009. godini finansiralo iz budžeta sa bilo kojeg nivoa vlasti u iznosu većem od 50.000 KM godišnje.

Gojer je, prema obrazloženju CIK-a, time izvršio povredu odredaba Zakona o sukobu interesa u organima vlasti Federacije BiH, a protiv rješenja CIK-a može se podnijeti žalba Apelacionom odjeljenju Suda BiH.

Na sjedinci CIK-a, prema odredbama Izbornog zakona BiH, donesene su 83 odluke o brisanju isto toliko lica iz Centralnog biračkog spiska jer se nalaze na izdržavanju kazne zatvora izrečene presudama sudova u BiH zbog ozbiljnih povreda humanitarnog prava.

Donesene su odluke za devet lica da neće biti upisana u Centralni birački spisak dok se nalaze na izdržavanju kazne zatvora izrečene presudom sudova u BiH zbog ozbiljnih povreda humanitarnog prava.
CIK je danas u sklopu priprema za izbore 2010. godine usvojila pet provedbenih podzakonskih akata, usaglašenih sa posljednjim izmjenama i dopunama Izbornog zakona BiH koje su stupile na snagu u petak, 23. aprila. (Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE