• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vlada ne odustaje od Urbanističkog zavoda

Predsjednik Vlade Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da Vlada ne odustaje od toga da kupi Urbanistički zavod RS ili da formira novi zavod.

 Vlada ne odustaje od Urbanističkog zavoda  Izvor: MONDO

"Vlada RS ne odustaje od toga da, ili kupovinom Urbanističkog zavoda RS ili formiranjem novog zavoda, uspostavi javnu instituciju koja bi se zvala `Urbanistički zavod RS`", rekao je Dodik na konferenciji za novinare u Banjaluci.

On je poručio da treba sačekati i vidjeti kako će pravosudni organi postupiti u vezi sa Urbanističkim zavodom RS.

Dodik je naveo da je Vlada RS pokrenula određene aktivnosti vraćanja vlasništva nad Zavodom i vodila određene razgovore koji, nažalost, nisu završili onako kako je Vlada željela.

On je naglasio da je ogorčen činjenicom da je izvršena privatizacija te institucije.

"Bili smo spremni da vratimo vlasništvo i da tu instituciju uspostavimo kao javnu u potpunom vlasništvu Vlade RS, da se riješi pitanje svih akcionara, te da tu instituciju, koja je sigurno potrebna RS, rehabilitujemo do referentne institucije, ali ti razgovori nisu završili kako je Vlada željela", naveo je Dodik.

On je podsjetio da je Urbanistički zavod privatizovan 2003. godine, da je dokapitalizovan na sumnjiv način i da je postao privatna kompanija.

Direktor i tehnički direktor Urbanističkog zavoda RS Slaviša Lukić i Snežana Mrđa-Badža podnijeli su juče ostavke na svoje funkcije, a zaposleni, koji se već mjesecima nalaze u teškoj materijalnoj situaciji, zatražili su sastanak sa premijerom Dodikom o rješavanju statusa ovog preduzeća.

Radnici su donijeli odluku o stupanju u generalni štrajk 4. maja radi zaštite ekonomskih i socijalnih prava, isplate zaostalih potraživanja, te zaustavljanja daljeg otpuštanja radnika i realizacije odluke o prodaji imovine.


(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE