• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Svijeće i cvijeće za žrtve Dobrovoljačke ulice

U Sarajevu će prvi put ove godine 3. maja biti obilježeno stradanje pripadnika JNA u Dobrovoljačkoj ulici 1992. godine.

 Svijeće i cvijeće za žrtve Dobrovoljačke ulice Izvor: MONDO

Organizatori manifestacije obilježavanja stradanja pripadnika JNA danas su u Sarajevu imali sastanak sa predstavnicima policije Kantona Sarajevo i Republike Srpske.

Predstavnici organizatora obavijestili su MUP Kantona Sarajevo da će 3. maja, mirnom šetnjom, polaganjem cvijeća i paljenjem svijeća, bez obraćanja učesnika, obilježiti stradanje pripadnika JNA u Dobrovoljačkoj. Najavljeno je da će u šetnji učestvovati oko 300 ljudi.

Portparol policije Kantona Sarajevo Irfan Nefić rekao je danas da će predstavnici policije tog dana preduzeti mjere iz svoje nadležnosti i da će u fizičkom, operativnom i saobraćajnom smislu obezbjediti najavljeni skup.

Vlada Republike Srpske je 2006. usvojila Program obilježavanja značajnih istorijskih događaja, među kojima je i stradanje pripadnika JNA u Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu 3. maja.

Kolona JNA napadnuta je u Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu 3. maja 1992, na početku rata u BiH, gdje će prvi put nakon 18 godina biti obilježen taj datum.

Srpsko pravosuđe je zbog napada na kolonu JNA, kada je stradalo nekoliko desetina pripadnika JNA, raspisalo potjernicu za 20 bivših zvaničnika BiH.

Potjernica je raspisana i za bivšim ratnim članom Predsjedništva BiH Ejupom Ganićem, koji je uhapšen 1. marta ove godine u Londonu. Ganićevo izručenje iz Velike Britanije traže i Srbija i BiH.


(Beta)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE