• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik i Vučić se sastaju u Beogradu

Autor SRNA

Institut za kardiovaskularne bolesti "Dedinje" obilježiće danas u Beogradu 40 godina rada svečanom akademijom kojoj će prisustvovati predsjednici Republike Srpske Milorad Dodik i Srbije Aleksandar Vučić.

 Dodik i Vučić se sastaju u Beogradu Izvor: Mondo/ Goran Sivački
Izvor: Mondo/ Goran Sivački

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je juče da će, o rezultatima sastanka u Istanbulu i o rješavanju problema u regionu danas razgovarati sa predsjednikom Republike Srpske, Miloradom Dodikom.

"Naša obaveza je da na Kosmetu i u cijelom regionu čuvamo mir i stabilnost. Važni su razgovori sa članom Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda Bakirom Izetbegovićem, sutra ću se videti sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom, kao što sam prije nekoliko dana razgovarao i sa Draganom Čovićem", naveo je Vučić.

I ČUBRILOVIĆ NA SVEČANOJ AKADEMIJI

Svečana akademija, koja će biti održana u hotelu "Hajat ridžensi" u 10.00 časova, prisustvovaće i predsjednik Narodne skupštine Srpske Nedeljko Čubrilović.

Čubrilović će tokom boravka u Beogradu prisustvovati i naučnom skupu pod nazivom "Doprinos svetskoj baštini znanja i veština", koji će biti organizovan povodom ovog jubileja, navodi se u saopštenju iz Narodne skupštine Republike Srpske.

Institut za kardiovaskularne bolesti "Dedinje" jedna je od vodećih zdravstvenih ustanova u Srbiji i na Balkanu koja pruža usluge iz domena kardiologije, kardiohirurgije, vaskularne hirurgije i transplantacije.

Ova ustanova raspolaže sa 200 kreveta, od kojih je 36 na odjeljenju intenzivne njege.

Godišnje Institut vrši 2.000 kardiohirurških operacija, 1.750 operacija iz domena vaskularne hirurgije, oko 4.000 dijagnostičkih invazivnih kardiovaskularnih procedura, 2.000 dilatacija i više od 700 najsloženijih elektrofizioloških procedura, navodi se na sajtu ove ustanove.

Od osnivanja Instituta do danas liječeno je više od 200.000 bolesnika, a urađeno je više 50.000 kardiohirurških operacija, 50.000 vaskularnih operacija i 135.000 koronarografija.

Institut zapošljava 593 radnika. Od 130 ljekara u nastavnim i saradničkim zvanjima je 27 zaposlenih, a akademska zvanja ima još 36 ljekara. /

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE