• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Graonić podnio ostavku iz moralnih razloga

Pomoćnik ministra za boračko - inalidsku zaštitu RS Radomir Graonić podnio je ostavku na tu funkciju iz moralnih razloga i Vlada RS će je prihvatiti u četvrtak na sjednici u Banjaluci, potvrdio je resorni ministar Rade Ristović.

 Graonić podnio ostavku iz moralnih razloga  Izvor: MONDO

U posljednje vrijeme je eskalirao odnos između Boračke organizacije RS i resornog ministarstva, a samim tim i mog pomoćnika Graonića zato što su se u Predsjedništvu BORS-a revizijom boračkih prava našli ljudi koji nisu izgubili status, već su dobili nižu statusnu kategoriju", rekao je Ristović na konferenciji za novinare u Banjaluci.

Ristović je rekao da je iz tih razloga Graonić u više navrata davao ostavku na funkciju, koju on nije želio da prihvati.

On je rekao da je nakon jučerašnjeg sastanka sa predstavnicima BORS-a, kojem je prisustvovao premijer RS Milorad Dodik, Graonić ostavku lično ponudio, te da se ostavka trenutno nalazi na njegovom stolu i da će na sutrašnjoj sjednici Vlade RS biti usvojena.

"Graonić je iz moralnih razloga dao ostavku, jer je želio da sačuva dignitet BORS-a, resornog ministarstva, a samim tim i Vlade RS, jer su Vlada RS i BORS uvijek bili partneri", zaključio je Ristović.

Govoreći o reviziji boračkih prava u RS, Ristović je rekao da je Centralna reviziona komisija do sada izvršila svoj posao pravično i nepristrasno u više od 60 opština RS, ističući da niko nije bio amnestiran od revizije.

On je rekao da je Komisija izuzela oko 7.500 nevalidnih rješenja i dokumenata nad kojima će u narednom periodu biti provedena revizija, ističući da je do sada 855 lica izgubilo status korisnika ili im je umanjena statusna kategorija.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE