• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kuzmanović odlikovao RTRS

Predsjednik Republike Srpske (RS) Rajko Kuzmanović uručio je Orden zastave sa srebrnim vijencem Radio televiziji RS.

 Kuzmanović odlikovao RTRS Izvor: MONDO

Radmanović je odlikovao RTRS povodom 18 godina postojanja ove medijske kuće i poručio da "samo slobodni i objektivni mediji, a ne pristrasni i skloni senzacionalizmu, mogu doprinijeti razvoju modernog i civilizovanog društva".

"Vrijeme izrastanja RTRS-a je bilo i vrijeme stvaranja i stasanja RS, slavljenik je rastao i stasao pred našim očima, postao dio našeg života, naš prozor u svijet i svjedok vremena u kojem živimo", rekao je Kuzmanović uručujući orden generalnom direktoru RTRS-a Draganu Davidoviću na svečanosti u Palati Republike u Banjaluci.

Primajući odlikovanje Davidović je rekao da nagrada vrijedi onoliko koliko vrijedi i djelo i da je ovo priznanje ne samo RTRS-u i njenim radnicima nego i institucijama i građanima Srpske.

Predsjednik Kuzmanović je naglasio da je 18 godina RTRS i njeni zaposleni dijelila sudbinu RS i njenih građana, sve uspone i padove, lijepe i manje lijepe trenutke, pokušaje osporavanja, uvijek nova dokazivanja i težnje za još boljim rezultatima.

"Zahvaljujući angažovanju radnika i menadžmenta RTRS je finansijski stabilan, programski sadržajan, profesionalan i objektivan javni servis svih građana RS, slobodan medij za slobodne građane, za slobodnu i stabilnu Republiku", rekao je Kuzmanović.

Predsjednik RS je istakao da je odlikovanje čin podsticaja, poštovanja i zahvalnosti institucija i građana Srpske prema RTRS-u i izrazio nadu da će prelaskom u novi RTV dom u Banjaluci ova medijska kuća ponuditi još kvalitetniji program.

Predsjednik Narodne skupštine Igor Radojičić je na svečanosti dodjele odlikovanja rekao da je priznanje RTRS-u opravdano jer se radi o izuzetno važnom i uspješnom sistemu.

"Javni servis predstavlja značajan dio identiteta i subjektiviteta RS. Ova televizijska kuća je svjedočanstvo našeg vremena, a više od 4 000 sati sopstvene produkcije u proteklih pet godina je potvrda da je RTRS respektabilna kuća koja uživa povjerenje gledalaca, koja pozitivno posluje i koja je finansijski održiva što je danas teško u medijima" rekao je Radojičić.

Predsjednik Upravnog odbora BHRT i sistema javnog servisa Marija Putica izjavila je novinarima da je RTRS uzoran i stabilan emiter.

Vršilac dužnosti direktora korporacije Drago Marić rekao je da je RTRS u okviru javnog sistema BiH odlično sarađivala i bila vodilja ka završetku reforme javnog sistema u BiH.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE