• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Željko Kopanja pisao Behmenu

Vlasnik "Nezavisnih novina" Željko Kopanja uputio je gradonačelniku Sarajeva Aliji Behmenu otvoreno pismo zbog nekorektnog ponašanja savjetnika za medije u Gradskoj upravi Emira Suljagića prema novinarki tog lista Nataši Krsman.

 Željko Kopanja pisao Behmenu Izvor: MONDO

Kopanja u pismu izražava uvjerenje da gradonačelnik Sarajeva ne stoji iza neprimjerenog ponašanja Suljagića, koji je na jučerašnjoj konferenciji novinaru "Nezavisnih novina" rekao da "pitanja može postavljati Miloradu Dodiku u Banjaluci, a ne u Sarajevu".

Od Behmena se traži objašnjenje da li novinari koji predstavljaju medije sa sjedištem u Banjaluci imaju ravnopravan tretman u Gradskoj upravi Sarajeva.

"Da li novinarka `Nezavisnih novina`, koja je rođena, živi i radi u Sarajevu, samo zato što piše za medij sa sjedištem u Banjaluci nema pravo da iskaže nezadovoljstvo zbog nemogućnosti da u Gradskoj upravi Sarajeva svoj posao obavlja neometano i profesionalno? ", pita Kopanja u pismu.

S obzirom na činjenicu da se Suljagić nakon jučerašnjeg incidenta izvinio novinaru Televizije Kantona Sarajevo, prema kojem je takođe bio nekorektan, i "Nezavisne novine" očekuju njegovo izvinjenje.

"Kvalifikacija vašeg savjetnika da `se onima koji Dodika smatraju državnikom, a ne četnikom, nikada neće izviniti`, još jedan je dokaz da novinarka `Nezavisnih novina` nema isti tretman kao kolege iz medija sa sjedištem u Sarajevu, jer se samo njoj bez argumentacije pripisuje politička pripadnost", ističe Kopanja.

On je u pismu izrazio nadu da će se gradonačelnik Sarajeva ograditi od stava savjetnika za medije Suljagića, te da će javnim izvinjenjem novinaru "Nezavisnih novina" Nataši Krsman demantovati očigledne tvrdnje da isti tretman u Gradskoj upravi i Behmenovom Kabinetu nemaju i banjalučki mediji.

Na jučarašnjoj konferenciji za novinare gradonačelnika Sarajeva Alije Behmena nije bilo mogućnosti da novinari postavljaju pitanja u vezi sa njegovim zahtjevom da se zabrani obilježavanje 18 godina od stradanja vojnika JNA u Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu. Konferenciju za novinare prekinuo je Behmenov savjetnik za medije Emir Suljagić.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE