• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Govedarica: Mektićeva izjava nije stav Mektića

Autori mondo.ba Autori SRNA

Predsjednik SDS-a Vukota Govedarica izjavio je danas da izjava ministra bezbjednosti u Savjetu ministara Dragana Mektića da "Srbi moraju da prođu katarzu i priznaju genocid u Srebrenici" nije stav Mektića niti SDS-a.

 Govedarica: Mektićeva izjava nije stav Mektića Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk
Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Govedarica je rekao Srni da je Mektić juče novinarima saopštio da je "riječ o jednoj izmontiranoj izjavi" s ciljem njegove diskreditacije.

"Evidentno da se jedan duži vremenski period vodi haranga protiv Mektića, odnosno ministra bezbjednosti u Savjetu ministara. Odbacujem sve to sa jasnom teorijom - u BiH u proteklom ratu dešavali su se zločini na sve tri strane", rekao je Govedarica.

On je istakao da sve tri strane danas, poslije toliko godina moraju da pogledaju istini u oči i da osude pojedinačne zločine iza kojih su stajali određene ličnosti kako bi došli do pomirenja i obezbijedili na taj način budućnost koja je potrebna svim građanima koji žive u BiH.

Mektić je za "Večernji list", izdanje za BiH, rekao da "Srbi moraju da prođu katarzu i priznaju genocid u Srebrenici", te da "postoje relevantni dokumenti koji dokazuju genocid", ali je juče na konferenciji za novinare u Sarajevu demantovao da je to rekao i istakao da se u Srebrenici desio stravičan zločin.

Nakon Mektićevog demantija "Večernji list" objavio je na svojoj veb stranici audio-snimak koji potvrđuje autentičnost njegove izjave, a oglasio se i novinar Hasan Hajdar Diab, koji je radio intervju.

On je naveo da su u ovom listu bili primorani da emituju tonski zapis njegovog razgovora sa Mektićem, isključivo zato što ga je Mektić negirao i demantovao, čime je doveo u pitanje njegov kredibilitet kao novinara.

"Decidno i doslovno na moje pitanje `Smatrate li da je u Srebrenici izvršen genocid, Mektić je rekao `Da. Oni moraju proći katarzu i moraju to priznati...`", naveo je novinar.

Još iz INFO

Komentari 3

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Tuga i žalost

Vi ste već politička prošlost ali toga izgleda niste ni svjesni.

Kebab

Ako nije ni Mektićeva ni SDS-ova, čija je onda?

Boki

Jos gore sto ga branis!

MONDO REPORTAŽE