• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U Dobrovoljačkoj najavljena dva skupa

U Dobrovoljačkoj z Sarajevu su najavljena dva skupa: jedan kojim se obilježava godišnjica stradanja vojnika JNA, i jedan Zelenih beretki.

 U Dobrovoljačkoj najavljena dva skupa Izvor: MONDO

U Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu u ponedeljak će biti obilježena stradanje pripadnika JNA, koji su na tom mjestu poginuli 3. maja 1992. godine.

Organizatori manifestacije iz Republike Srpske najavili su da će njih 300 mirnom šetnjom, polaganjem cvijeća i paljenjem svijeća obilježiti stradanje pripadnika JNA.

Organizatori manifestacije su dobili saglasnost za održavanje tog skupa od predstavnika policije Kantona Sarajevo.

Premijer Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da taj skup, koji organizuje nadležni odbor Vlade RS, "ima njegovu podršku".

Ministar rada Rade RS Ristović, koji je i predsjednik Odbora Vlade RS, a koji je Dobrovoljačku uvrstio na listu obilježavanja, naveo je da će on biti "na čelu kolone koja će ići u Dobrovoljačku i da se nada će tamo doći i premijer RS Milorad Dodik".

"Ne očekujem provokacije jer je riječ o mirnom skupu", naveo je on, dodavši "da će porodice 3. maja, nakon 18 godina, posjetiti i obilježiti mjesto stradanja njihovih najmilijih".

Gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen zatražio je prošle sedmice da se zabrani obilježavanje godišnjice događanja u Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu 1992. godine najavljeno za 3. maj.

Behmen smatra da se u Dobrovoljačkoj ulici u maju 1992. godine "nije dogodio zločin, nego da je Sarajevo taj dan odbranjeno od napada strane vojne sile na teritoriji međunarodno priznate Republike BiH".

Srpsko pravosuđe je zbog napada na kolonu JNA 3. maja 1992. godine u Dobrovoljačkoj ulici raspisalo potjernicu za 20 nekada visoko rangiranih dužnosnika BiH.

(Beta/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE