• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Parastos za "Pantere" u Bijelijni

Na Gradskom trgu u Bijeljini je služen parastos za 101 poginulog borca garde "Panteri".

 Parastos za "Pantere" u Bijelijni Izvor: MONDO

"Okupili smo se danas, 18 godina od formiranja, od dana kada smo po pravim srpskim običajima položili zakletvu kako to i doliči srpskoj vojsci, da obilježimo ovaj dan i podsjetimo na one kouji su svoj život dali za stvaranje RS. Brigada koja je brojala oko 1 150 pripadnika, bila je manevarskog karaktera. Imali smo, nažalost, 101 poginulog te više od 600 ranjenih", rekao je ratni komandant garde "Panteri" Ljubiša Lazić.

On je istakao da su Semberija i ova brigada dale veliki doprinos u stvaranju i očuvanju RS, te dvije trećine ratišta provela i po drugim zonama odgovornosti.
"Nismo bili samo na Majevici, nego i po drugim korpusima, gdje god je zatrebalo - od Krajine do Hercegovine", rekao je Lazić ističići da je obaveza svih preživjelih boraca ove brigade, kao i šire društvene zajednice, da brinu o porodicama koje su iza sebe ostavili njihovi saborci.

On je podsjetio da je u ratu 1992. godine garda izgubila i svog komandanta Branka Pantelića Pantera, a poslije rata 2000. godine i Ljubišu Savića Mauzera.

"Nikada nećemo prihvatiti visinu kazne izrečenu počiniocu ubistva pokojnog Mauzera, ali još više i bitnije je da nismo zadovoljni rasvijetljenim motivom ubistva i otkrivanjem naručioca ubistva. Sve dok to ne budemo znali ne možemo staviti tačku na ovaj slučaj", rekkao je Lazić.
Cvijeće i vijenca na spomenik borcima palim u odbrambeno-otadžbinskom ratu položili su delegacije Boračke organizacija Bijeljina, pripadnici garde "Panteri", porodice i prijatelji. (Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE