• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RS dostavila svoje odgovore o popisu

Autori mondo.ba Autori Brankica Spasenić

Republika Srpska je dogovore na Upitnik, a koji u vezi sa popisom stanovništva, dostavila u skladu sa ranijom odlukom Narodne skupštine RS, kazala je danas potpredsjednica Vlade RS Srebrenka Golić.

 RS dostavila svoje odgovore o popisu Izvor: Vedran Ševčuk, mondo.ba
Izvor: Vedran Ševčuk, mondo.ba

"Nije bilo bitanja u Upitniku o popisu stanovništva. Međutim, kroz neka druga pitanja se to provlačilo i naši odgovori su u skladu sa Zakonom o popisu stanovništva koji je NSRS usvojila i njenim zaključcima. To znači da je naš odgvoor na upitnik otišao prema Evropskoj komisiji zajedno sa odgovorom koji je dostavila Agencija za statistiku BiH", kazala je Golić danas u NSRS.

Narodna skupština RS je u julu 2016. godine po hitnom postupku usvojila Zakon o obradi i objavljivanju rezultata popisa stanovništva, domaćinstava i stanova RS, koji su jednoglasno podržali svi srpski poslanici. Po toj skupštinskoj odluci RS je sama objavila svoje rezultate popisa iz 2013. godine, jer im je bilo sporno blizu 200.000 Bošnjaka koji su se izjasnili da su stanovnici ovog entiteta..

Golić je, odgovarajući o dostavljanju odgovora na Upitnik iz RS, precizirala i da je oblast životne zaštite, a koje je u nadležnosti ministarstva na čijem je ona čelu, bilo tretirano poglavljem 27, te da je, između ostalog, usaglašeno da entiteti zasebno odgovore da li postoji zakon za zaštitiu životne sredine.

"Svih šest spornih odgovora smo usaglasili i poslali u skladu sa ustavnim nadležnostima entiteta", dodala je Golić.



Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE