• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dogovor Hrvata o vanstranačkim pitanjima

Visoki predstavnik Valentin Incko smatra da bi hrvatski političari u BiH trebalo da se dogovore o pitanjima vanstranačkog spectra.

 Dogovor Hrvata o vanstranačkim pitanjima  Izvor: MONDO

Visoki predstavnik međunarodne zajednice i specijalni predstavnik EU za BiH Valentin Incko izjavio je danas u Širokom Brijegu da bi hrvatski političari u BiH trebalo da se dogovore o pitanjima koja su vanstranačkog spektra.

Hrvatske stranke u BiH mogle bi se usaglasiti o školstvu, kulturi, jeziku, pa i o zajedničkom kandidatu za člana Predsjedništva BiH na predstojećim izborima, istakao je Incko, komentarišući jučerašnji sastanak kreševske šestorke u Širokom Brijegu na kojem nije postignut dogovor o zajedničkom kandidatu za člana Predsjedništva BiH.

Incko je poručio da su neke stvari važnije od političkih pitanja, javljaju federalni mediji.

Predstavnici četiri hrvatske stranke potpisnice kreševske deklaracije juče su zaključili da će u idućih 15 dana nastaviti komunikaciju kako bi se pokušali postići dogovor o jednom kandidatu za člana Predsjedništva BiH.

Incko je istakao da se period pred izbore može iskoristiti za neke nove reforme i zakone, neke nove projekte za građane, kao što je izgradnja koridora "Pet ce".

Na pitanje da li će OHR uskoro otići iz BiH, Incko je odgovorio da će to razmatrati Savjet za provođenje mira u februaru iduće godine.

Incko danas boravi u posjeti Grudama i Širokom Brijegu gdje učestvuje u javnoj raspravi o putu BiH ka EU, te o izazovima i preprekama na tom putu.

Fokus ove posjete je na otvaranju radnih mjesta, vladavini prava, borbi protiv kriminala i korupcije i pitanjima mladih i obrazovanja. Ova posjeta predstavlja dio kampanje komuniciranja sa javnošću Kancelarije specijalnog predstavnika EU i Inckove turneje po opštinama u BiH koje će biti organizovane do sredine jula, ranije je saopšteno iz OHR-a.

U narednim mjesecima specijalni predstavnik EU učestvovaće u javnim raspravama na Palama, u Trebinju, Banjaluci, Derventi, Bijeljini, Doboju, Mostaru i Prijedoru.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE