• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Služba predsjednika RS: Pozitivan izvještaj revizora!

Glavna služba za reviziju javnog sektora RS dala je pozitivnu ocjenu u izvještaju o reviziji Službe predsjednika RS za prošlu godinu,

 Služba predsjednika RS: Pozitivan izvještaj revizora! Izvor: MONDO

Prema ocjeni revizije, finansijsko poslovanje Službe predsjednika RS usklađeno je s važećom regulativom, ispoštovane su preporuke Službe za reviziju iz prethodnog izvještaja i budžet Službe predsjednika za 2009. godinu izvršen je s 99 odsto, rekao je šef Kabineta predsjednika RS Draško Milinović.

On je podsjetio da je na inicijativu predsjednika RS Rajka Kuzmanovića došlo do aktiviranja rada Senata RS, te dodao da će iznos sredstava za rad Senata RS u ovoj godini biti poznat kada budu usvojene izmjene Zakona o Senatu, koje se nalaze u skupštinskoj proceduri.On je istakao da su zlonamjerni i netačni navodi pojedinih medija iz Sarajeva o navodnom učešću Kuzmanovića u Ratnom štabu nekadašnjeg Autonomnog regiona Krajina, čija je jedina svrha pokušaj diskreditacije ne samo Kuzmanovića i funkcije koju trenutno obavlja, već i institucija RS.

''Kuzmanović je predložen u Ratni štab Autonomnog regiona Krajina, bez njegovog znanja i volje, a na osnovu funkcije rektora Univerziteta u Banjaluci koju je tada obavljao. Odmah po saznanju da je predložen za člana Ratnog štaba AR Krajina, Kuzmanović se u pisanoj formi izjasnio da ne želi biti u članstvu ovog tijela i predložio da umjesto njega bude imenovan drugi član. Taj dokument posjeduje i danas'', rekao je Milinović.
 On je rekao da je budžet institucije predsjednika RS kontinuirano rastao u posljednjih nekoliko godina, kao i budžeti drugih republičkih institucija, te da za ovu godinu iznosi 5.919.000 KM. Od toga milion KM je planirano za stipendije najboljim studentima putem Fondacije "Dr Milan Jelić", što je za 100.000 KM više nego lani.Milinović je podsjetio da je Kuzmanović nedavno u Briselu potpisao Sporazum o saradnji RS i italijanskog regiona Friuli-Venecija-Đulija, što je samo jedan u nizu sporazuma koji je Srpska potpisala sa više evropskih regiona.

On je istakao da je politika Kuzmanovića u domenu pomilovanja veoma restriktivna, jer je tokom njegovog mandata podneseno 355 molbi za pomilovanje, a donesene odluke o pomilovanju 57 osoba. (Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE