• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Opšti izbori 3. oktobra

Centralna izborna komisija (CIK) BiH donijela je danas odluku o raspisivanju i održavanju opštih izbora 3. oktobra ove godine.

 Opšti izbori 3. oktobra  Izvor: MONDO

Prema riječima predsjednice Komisije Irene Hadžiabdić, raspisani su izbori za Predsjedništvo BiH, Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH, Predstavnički dom Parlamenta Federacije BiH, predsjednika i potpredsjednike Republike Srpske, Narodnu skupštinu Republike Srpske te skupštine kantona u Federaciji BiH.

Hadžiabdić je na konferenciji za novinare navela da od danas počinje izborni period koji će trajati do potvrđivanja izbornih rezultata.

„Prvi preliminarni rezultati trebalo bi da budu poznati u ponoć 3. oktobra, a CIK je dužan da do 2. novembra objavi konačne izborne rezultate“, rekla je Hadžiabdić.

Ona je podsjetila da su ovo treći opšti izbori koje provodi CIK, a šesti nakon rata.

Opšti izbori 2010. godine koštaće 12.615.697 KM, od čega će iz Budžeta BiH biti obezbijeđeno 8,5 miliona KM, a iz opštinskih budžeta oko četiri miliona, dok će Savjet Evrope donacijom od 83 hiljade KM finansirati izdavanje dvije publikacije.

Prema podacima CIK-a, trenutni broj birača upisanih u centralni birački spisak iznosi 3.120.778, od kojih je 3.063.963 redovnih, 23.161 raseljenih lica i 33.681 glasača putem pošte .

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE