• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nastavljena policijska akcija "Kasper"

Banjalučka policija pretresla je, u okviru akcije "Kasper", dva objekta u Kneževu i jedan u Gradišci u potrazi za bjeguncima Slavišom Ćulumom (24) i Dejanom Čajićem (24).

 Nastavljena policijska akcija "Kasper" Izvor: MONDO

Njih dvojica su učesnici "krvavog obračuna" koji se desio 24. aprila u naselju Rakovačke bare u Banjaluci u kome je ubijen Ćulumov brat Nedeljko (19).

"Glas Srpske" piše da su u okviru akcije pretreseni objekti u kojima borave osobe koje se dovode u vezu sa bjeguncima ili ih poznaju.

List navodi da u akciji ništa nije oduzeto, da nisu pronađene tražene osobe, niti važni dokazi, te da je i pretresima, navodno, učestvovalo oko 60 pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

U policiji kažu da se akcija "Kasper", u kojoj je policija tragala i za nelegalnim oružjem kod osoba koje su sklone kriminalu, nastavlja s ciljem otkrivanja bjegunaca i suzbijanja kriminala.

Akcija "Kasper" počela je 29. aprila na području Banjaluke kada je privođeno više od osam lica među kojima i bivši policajac, od ranije poznat policiji Vladimir Malić (29), Saša Šakić, brat Siniše Šakića za kojim policija traga zbog pucnjave u kojoj je početkom marta ranjen Slaviša Ćulum, te Siniša Tešanović. Svi oni su poslije saslušanja pušteni. Saslušano je i 20 svjedoka.

Tokom istrage policija je došla do nezvaničnih informacija da su Slaviša Ćulum i Čajić nekoliko dana poslije obračuna od 24. aprila, uz pomoć jataka iz Bijeljine, pobjegli u Srbiju.

Mlađi Ćulum poginuo je u sukobu sa Jovanom Jošilom, koji je navodno blizak sa Sinišom Šakićem, zvanim Kinez. U pucnjavi 24. aprila učestvovao je i Nedjeljko Kostić.

Kostiću i Jošilu, koji je tada ranjen, određen je pritvor.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE