• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Krstića isjekli žiletom po vratu?

Trojica zatvorenika posjekli bivšeg generala Vojske RS Radislava Krstića žiletom po vratu i za "dlaku" promašili arteriju, piše "Dejli mejl".

 Krstića isjekli žiletom po vratu? Izvor: MONDO

List prenosi da je najmanje jedan od napadača u zatvoru "Vejkfild" u sjevernoj Engleskoj bosanski musliman.

"Dejli mejl" navodi i da su Krstićevi napadači koristili ručno napravljeno oružje i da su mu vrat posjekli žiletom sakrivenim u četkici za zube, nakon čega su ga izudarali po glavi i cijelom tijelu.

Navodno je jedan od napadača osuđen na doživotnu robiju zbog mučenja i ubistva djevojke 2005. godine. Riječ je o Indritu Krasnićiju (22) iz Čisvika u zapadnom Londonu, koji je je 2006. godine osuđen zbog grupnog napada i ubistva 16-godišnje En Lenegan u Redingu.

"Dejli mejl" piše da su Krstića pronašli zatvorski čuvari na podu u lokvi krvi juče oko 11.00 časova. Kada je prebačen u obližnju bolnicu Pinderfilds bio je u nesvjesti, a jedan izvor u zatvoru rekao je da su svi mislili da je Krstić mrtav zbog velike količine krvi oko njega.

"Riječ je o dobro planiranoj i izvedenoj zasjedi. Ovo je napad iz osvete", kaže taj izvor.

Iako je bio u kritičnom stanju ljekari su rekli da Krstić nije životno ugrožen. Policija po cijelom zatvoru traga za oružjem kojim je izveden napad.

"Dejli mejl" piše da ovaj incident predstavlja veliku sramotu za dobro čuvani zatvor "Vejkfild" u Jorkširu, jer se Krstić smatra jednim od najosjetljivijih i najvažnijih britanskih zatvorenika.

Skoro je sigurno da će cijeli slučaj biti podignut na diplomatski nivo i postaviće se pitanja kako su zatvorenici uopšte uspjeli da napadnu Krstića.

Radisava Krstića tokom vikenda bi trebalo da posjeti konzul Srbije u Londonu, rekao je Srni Krstićev beogradski advokat Tomislav Višnjić.

"Povodom tog slučaja će biti preduzete mere u saradnji sa Vladom Srbije, pošto je Krstić i državljanin Srbije. Vlada Srbije je već preduzeća korake i konzul bi trebalo tokom vikenda da poseti Krstića", rekao je Višnjić.

Višnjić je rekao da bi u nedjelju Krstića trebalo da posjeti i njegov engleski advokat Rasek Hopkins, tako da će se više informacija o njegovom zdravstvenom stanju znati nakon te posjete. On je dodao da će Krstićeva odbrana preduzeti još neke pravne korake, ali nije mogao o njima da priča dok se ne dobiju detaljne informacije o ovom slučaju.

Ranije, odbrana Krstića je najavila da će zbog ovog napada tražiti prijem kod predsjednika Haškog tribunala.

Prema odredbama Konvencije o prevenciji i kazni genocida iz 1948. godine Britanija je obavezna da preuzima dio zatvorenika osuđenih pred Haškim tribunalom.

Haški sud je optužio Krstića za genocid nad Bošnjacima u Srebrenici 1995. i osudio ga 2. avgusta 2001. na 46 godina zatvora. Žalbeno vijeće Haškog suda ukinulo je 19. aprila 2004. godine prvostepenu presudu i pravosnažno osudilo Krstića za pomaganje i podržavanje genocida, umanjivši mu kaznu sa 46 na 35 godina zatvora.

General Krstić bio je komandant Drinskog korpusa Vojske RS, a po haškoj potjernici uhapšen je decembra 1998. godine.  

(MONDO/agencije)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE