• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dolić: Kaznili su me zbog Dudakovića!

Dolić, poslanik DNZ-a u Predstavničkom domu, tvrdi da nije bio poželjan sagovornik nacionalnim strankama u parlamentu.

 Dolić: Kaznili su me zbog Dudakovića! Izvor: MONDO

"Centralna izborna komisija BiH podlegla je pritiscima određenih političkih lobija kojima su rad Komisije za istraživanje ratnih zločina na području Bihaća i Cazina u međumuslimanskom sukobu i otvoreni zahtjevi za procesuiranje najodgovornijeg za te zločine, komandanta Petog korpusa takozvane Armije BiH Atifa Dudakovića, već godinama trn u oku", tvrdi predsjednik Demokratske narodne zajednice Rifet Dolić.

Dolić, kojem je Centralna izborna komisija (CIK) BiH prije nekoliko dana izrekla mjeru zabrane kandidovanja i novčanu kaznu zbog navodnog sukoba interesa, rekao je da će se žaliti drugostepenom organu, jer smatra da odluka te komisije nije zakonita ni pravedna.

Dolić, poslanik DNZ-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, tvrdi da nije bio poželjan sagovornik nacionalnim strankama u parlamentu, koje su našle kompromis i uticale na pokušaj da ga udalje iz političkog života.

Istakavši da je sličnim putem "prošao" njegov nekadašnji šef Fikret Abdić, koji je bio nepoželjan svjedok ratnih i poratnih dešavanja u BiH, Dolić je rekao da je za Dudakovića i ljude koji su mu nekada, a i sada pružali podršku, predstavljao opasnost jer govori istinu i iznosi argumentovane dokaze.
"Činjenica je da u svojim istupima uvijek govorim o ulozi Atifa Dudakovića na prostorima zapadne Krajine i njegovim zlodjelima za koja još nije odgovarao. Zato ne isključujem mogućnost da je to jedan od razloga ovakve odluke CIK-a", naglasio je Dolić i dodao da su danas u opasnosti svi ljudi koji se žele iskreno baviti politikom.

On je ocijenio da je sankcija koju mi je izrekla CIK BiH primjer apsurda i konfuzije, kojima obiluje važeći Zakon o sukobu interesa u institucijama vlasti BiH.Dolić je dodao da se njegovi navodni sukob interesa sastoje u tome što je kao poslanik u parlamentu BiH u toku 2008. obavljao dužnost člana Nadzornog odbora i Skupštine u firmi "Saniteks" d.d. Velika Kladuša, koja je u toj godini poslovala s institucijama koje se finansiraju iz budžeta u iznosu većem od 5.000 KM.
On je rekao da je odmah po saznanju da je "Saniteks" izveo ovakve radove, nakon konsultacija u CIK-u, podnio neopozivu ostavku na članstvo u Nadzornom odboru i to osam i po mjeseci prije otvaranja istrage o sukobu interesa. (Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE