• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nivo Une u opadanju, Sava rekordna FOTO

Autori mondo.ba Autori Agencije

Vodostaj Save u Gradišci iznosi 868 centimetara, čime je oboren rekord od 19.03.1947. godine kada je izmjereno 855 centimetara

 Nivo Une u opadanju, Sava rekordna FOTO Izvor: Mondo/Čitalac Monda

Na snazi su i dalje vanredne mjere odbrane od poplava objavio je Republički hidrometeorološki zavod RS.

Na području Kostajnice su se, usljed obilnih padavina, pokrenula tri nova klizišta, dok je vodostaj rijeke Une u opadanju, rekao je Srni portparol opštine Aleksandar Pašić.

"Zemlja se pomjerila u Ulici Vuka Karadžića, na putu u selu Pobrđani i u neposrednoj blizini stambenih objekata u naselju Tavija", naveo je Pašić i dodao da nadležne službe prate situaciju, a obaviještena je i Civilna zaštita Republike Srpske.

Prema njegovim riječima, opštinske službe su uradile stručnu procjenu, ali zbog vlažnog zemljišta i snijega za sada nije moguće početi sanaciju.

U Kostajnici su prošle sedmice aktivirana tri klizišta.

Pašić je rekao da je vodostaj rijeke Une jutros u 8.00 časova pao na 411 centimetara, što je za 25 centimetara manje u odnosu na juče u isto vrijeme.

"Rječice Tavija u Bubnjarica su u koritima, a povlači se i Strigova koja je proteklih dana u dva navrata zaplavila jedno domaćinstvo", naveo je Pašić.

Na području Kostajnice i dalje su na snazi redovne mjere odbrane od poplava.

U Novom Gradu vodostaj ispod redovne kote

Vodostaj rijeke Une u Novom Gradu je ispod kote redovnih odbrana od poplava, potvrđeno je jutros Srni u lokalnom Centru za obavještavanje.

Nivo Une jutros u 7.00 časova iznosio je 436 centimetara i niži je za 45 centimetara nego juče u isto vrijeme.

Redovna odbrana od poplava na snazi je kada je nivo Une 450 centimetara, a vanredna odbrana kada je vodostaj ove rijeke 510 centimetara.

Jutros je izmjeren vodostaj Sane od 464 centimetra koji je manji za 46 centimetra u odnosu na juče ujutro.

U Novom Gradu se kod vodostaja Sane od 320 centimetara uključuju kolektori i na snazi su redovne mjere odbrane od poplava.

Obje prepumpne stanice u Novom Gradu rade od 8. marta.

Sanacija klizišta u Jošiku kod Dubice

Sanacija klizišta na obodnom odbrambenom kanalu na ušću Moštanice u Unu u mjestu Jošik na području opštine Kozarska Dubica sinoć je trebalo dabude privedeno kraju, potvrdio je načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić. Pogledajte fotografije sa te lokacije.

Vodostaj Save u Jasenovcu jutros je iznosio 928 centimetara, čime je oboren još jedan rekord, a na snazi su i dalje vanredne mjere odbrane od poplava, javljaju hrvatski mediji.

Vanredno stanje odbrane od poplava proglašeno je sinoć i u opštini Lekenik jer je vodostaj Kupe iznosio 962 centimetra, a kod Siska je jutros izmjereno 859 centimetara.

U Gradišci je vodostoj Save tokom noći rastao i sada iznosi 868 centimetara, izjavio je načelnik opštine Gradiška Zoran Adžić. On je rekao da za sada savski nasip i Gradski kej nisu ugroženi, ali da problem može predstavljati vodeni talas koji se tokom dana očekuje da stigne iz Jasenovca.

Pogledajte fotografije iz mjesta Gašnica kod Gradiške.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE