• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Krstić traži premještanje u drugi zatvor

Odbrana bivšeg generala Vojske RS Radislava Krstića najavila da će hitno tražiti njegovo premještanje iz zatvora Vejkfiled, gdje je u petak napadnut.

 Krstić traži premještanje u drugi zatvor Izvor: MONDO

"Obratiću se predsjedniku Međunarodnog krivičnog suda za bivšu Jugoslaviju Patriku Robinsonu, kao i upravi zatvora Vejkfild, da Krstića premjeste u neku bezbjedniju zemlju ili drugi zatvor na teritoriji Engleske. Ne znam da li će nam izaći u susret, ali sigurno će povesti računa o njegovoj bezbjednosti", rekao je za "Blic nedjelje" Nenad Petrušić, advokat Radislava Krstića.

Petrušić je rekao da nije jasno zašto je njegov klijent smješten u zatvor u kojem se nalaze najopasniji britanski kriminalci, dodajući da se Krstić od dolaska u novi zatvor povukao u izolaciju i da nije išao u šetnje.

Tamara Krstić, ćerka Radislava Krstića, izjavila je za da su uprava zatvora i Evropski sud za ljudska prava bili obaviješteni o prijetnjama upućenim njenom ocu.

"Prije dva mjeseca komisija iz Evropskog suda za ljudska prava u Strazburu posjetila je mog oca i on je ispričao kakve probleme ima u zatvoru. Zato ne mogu da vjerujem da niko nije reagovao. Nije mi jasno šta je u vezi s njegovom situacijom radila služba bezbjednosti, koja je garantovala maksimalnu bezbjednost mog oca, i kako su mogli da dozvole ovakav propust", upitala je Tamara Krstić.

Bivši general Vojske RS nađen je u petak u lokvi krvi u svojoj ćeliji. Prema pisanju britanskog lista "Dejli mejl", u napadu su učestvovala trojica zatvorenika muslimanske vjeroispovijesti za koje se vjeruje da jedan potiče iz BiH, dok je drugi albanskog porekla.

Oni su, kako navodi list, Krstića žiletom isjekli po vratu, poslije čega su ga pretukli. List, takođe, piše da je jedan od napadača vjerovatno Indrit Krasnići (22) iz Čizvika, koji je osuđen na doživotnu robiju zbog mučenja i ubistva 16-godišnje djevojke.

"Dejli mejl" piše da Kstić nije u životnoj opasnosti i da je nakon ukazane ljekarske pomoći u lokalnoj bolnici vraćen u zatvor.

Krstić se u Vejkfildu nalazi od septembra 2009. godine i odmah po dolasku zatvorenici su počeli da mu prijete.

General Krstić u zatvoru "Vejkfild" služi zatvorsku kaznu od 35 godina na koju ga je osudio Haški tribunal zbog, kako je navedeno u presudi, pomaganja i podržavanja genocida u Srebrenici 1995. godine.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE