• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ćurguz: Napad na Krstića je naručen

"Imam osjećaj da se napad na generala Krstića dogodio po narudžbi", izjavio je predsjednik Boračke organizacije RS Pantelija Ćurguz.

 Ćurguz: Napad na Krstića je naručen Izvor: MONDO

On je istakao da napad na generala Vojske RS Radislava Krstića, koji je teški vojni invalid, mogu da dozvole i smisle samo poremećeni umovi.

"Imam osjećaj da se napad na genarala Krstića dogodio po narudžbi, s obzirom da Srbina, iako je invalid, prema mišljenju poremećenih umova, treba maltretirati, pa čak i ubiti", naglasio je Ćurguz.

Ćurguz je rekao da je potrebno ponovo upozoriti relevantne faktore u BiH i svijetu u kakvim uslovima izdržavaju kazne srpski zatvorenici.

"Napad na Krstića, koji je uz to i invalid, u zatvoru u Velikoj Britaniji, treba dodatno da nas upozori da se pozabavimo činjenicama u kakvim uslovima i kakav status imaju Srbi u kazamatima Evrope, pa i BiH", upozorio je Ćurguz.

Trojica muslimanskih zatvorenika napali su u petak, 7. maja generala Krstića u britanskom zatvoru "Vejkfild", gdje služi 35-godišnju kaznu na koju ga je osudio Haški tribunal.

General Krstić bio je komandant Drinskog korpusa Vojske RS, a uhapšen je po haškoj optužnici decembra 1998. godine. Haški sud ga je 2. avgusta 2001. godine osudio na 46 godina zatvora, ali tu presudu je 2004. godine Žalbeno vijeće smanjilo na 35 godina zatvora.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE