• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Maglaj: Bošnjački maturanti prijetili Srbima

Maturanti Srednjoškolskog centra u Maglaju defilovali ulicama noseći zastave s liljanima i uzvikivali parole protiv Srba.

 Maglaj: Bošnjački maturanti prijetili Srbima Izvor: MONDO

Zastrašivanje i uznemiravanje oko 300 srpskih povratničkih porodica u Maglaju, opštini u Federaciji BiH, nastavlja se, a lokalne bošnjačke vlasti ništa ne čine da ih zaštite i da im garantuju bezbjednost,.

"Krajem prošle sedmice maturanti bošnjačke nacionalnosti Srednjoškolskog centra u Maglaju su, defilujući ulicama, nosili zelene zastave sa ljiljanima i uzvikivali parole protiv Srba, što nas je uplašilo i veoma zabrinulo", izjavio je povratnik u Maglaj Vjekoslav Lazić.

On je podsjetio da se ova provokacija pojavila u vrijeme kada se uznemirenje Srba u Maglaju nije bilo ni stišalo, kada su pravoslavni vjernici pred Vaskrs pozivani na javne tribine na kojima se govorilo kako mogu da pređu na islam.

"Zbog nepodnošljivih životnih uslova i ugrožene lične bezbjednosti zatražili smo od vlasti Republike Srpske da nam pomogne da se kolektivno iselimo", rekao je Lazić.

Član stručnog tima jugoistočne Evrope za borbu protiv terorizma Dževad Galijašević upozorio je da muslimanski ekstremisti u Maglaju postaju sve agresivniji.

(Tanjug)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE