• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lukač: ''Niko ga nije ubio i bacio u rijeku''

Autori mondo.ba Autori SRNA

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač smatra da je policija dobro uradila svoj posao u slučaju istrage o smrti banjalučkog studenta Davida Dragičevića.

"Činjenica je da je pronađen u rijeci, da je smrt nastupila utapanjem, a da li ga je neko gurnuo, ili se dogodilo nešto drugo, to treba da utvrdimo i saslušamo sva lica koja su bila s njim u kontaktu", izjavio je Lukač u Banjaluci nakon potpisivanja ugovora o izgradnji objekata za potrebe policije u Doboju, prenosi sajt Istinito.

Odgovarajući na pitanja novinara o brojnim kontradiktornostima u rezultatima dosadašnje istrage, pogotovo kada je riječ o tvrdnjama policije da je David Dragičević "vjerovatno" sam pao u rijeku i utopio se, Lukač je rekao da policija ne može sa sigurnošću da tvrdi da li je to zaista tako.

"Nemam nikakvu zadršku prema dr Karanu (Željko Karan), vjerujem u njegove izvještaje. Nesumnjivo se radi o utapanju. Nije ga niko ubio i bacio u rijeku. Čekamo toksikološki nalaz krvi i urina", dodao je Lukač.

Davidov otac kroz jecaj: Moj sin je ubijen!

Što se tiče navodnih dokaza o provalnoj krađi i predmetima koji su pronađeni kod Dragičevića, Lukač je takođe rekao da policija ne može da potvrdi da li su ti predmeti podmetnuti kao dokaz.

"Bez obzira na pronađene predmete, ne mora da znači i ne optužujemo da je on izvršio tu provalu jer nije bio registrovan kao provalnik. Da li je na drugi način došao do tih predmeta, da li mu ih je neko dao ili ih je kupio, to ćemo pokušati da utvrdimo", rekao je Lukač i dodao da je policija dobro uradila svoj posao.

Lukač je potvrdio da se mladić koji je bio u sukobu sa Davidom Dragičevićem preziva Ćulum, kao i direktor policije RS (Darko Ćulum), ali da nisu u rodbinskoj vezi, a najavio je da će danas posjetiti porodicu stradalog Davida Dragičevića da im izrazi saučešće i da razgovara s njima.

"Ne znam zašto policija nije u toku dosadašnje istrage razgovarala sa roditeljima, ali ćemo to svakako uraditi", dodao je Lukač, prenijela je Srna.

Lukač je pozvao građane da se obrate policiji ako imaju bilo kakve informacije o ovom slučaju.

On smatra da je neodgovorno i sramotno što ljudi kao što je ministar bezbjednosti u Savjetu ministara Dragan Mektić, koji se sinoć pojavio na mirnom okupljanju pod nazivom "Stop nekažnjenim ubistvima u Banjaluci - Pravda za Davida" na Trgu Krajine povodom smrti Davida Dragičevića, pokušavaju iskoristiti ovakvu jednu tragičnu nesreću za prikupljanje političkih poena.

"Mektić je nudio neku pomoć, a svi znamo da Ministarstvo bezbjednosti nema nikave nadležnosti niti zakonske mogućnosti da vrši istrage, vještačenja ili bilo šta drugo", zaključio je Lukač.

Nestanak Dragičevića prijavljen je policiji 18. marta, od kada je trajala potraga sve do pronalaska 24. marta na ušću rijeka Crkvena i Vrbasa.

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Boze sveti

Ispade da je decko pojeo burek i otisao da se ubiti! Sta je sa kucom koja je opljackana, cija je, kad je smrt nastupila, ko su momci sa kojima se potukao???

MONDO REPORTAŽE