• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Most ka islamistima u zapadnoj Evropi

Moderni islamisti smatraju da je BiH "islamski most", gdje se može pojaviti nova moć na Balkanu, a zatim povezati sa islamistima u zapadnoj Evropi.

 Most ka islamistima u zapadnoj Evropi Izvor: MONDO

"Pakistan hrišćan post" piše da se to nekima može činiti apsurdnim, a za mnoge umjerene muslimane u BiH ili sekularne bosanske muslimane ovo izgleda neutemeljeno, ali istorija govori drugačije.

List kao primjer navodi Tajland - pobuna muslimana na jugu ove zemlje nekada se zasnivala na nacionalizmu ili identitetu, ali danas mnogi islamisti žele da očiste ovo područje od svih budista i mnogi budistički monasi su ubijeni. Prema tome, kod narednih nekoliko generacija jasno je da će rasti radikalni islam u regionu i više nije zagarantovan nikakav dogovor sa budizmom i sada je riječ o čistoj islamizaciji.
Od 2001. godine jasno je da postoji snažan džihadski plan, i to je usmjereno kao prisiljavanju budista da bježe, a umjerene muslimane ubijaju, jer ih vide kao izdajnike.

"Pakistan hrišćan post" navodi da je, prema podacima zapadnih medija, u ratu u BiH bilo riječi o "srpskoj agresiji na nevino muslimansko jagnje", ali to "nevino muslimansko jagnje" pozvalo je islamiste i teroriste iz cijelog svijeta i jasno je da je muslimanski lider Alija Izetbegović imao važan zadatak, a to je islamizacija BiH.

Izetbegović je sanjao sveislamski san i poželio je dobrodošlicu islamskim teroristima iz cijelog svijeta, te prihvatio finansiranja Saudijske Arabije da bi bila izvršena islamizacija društva. On je bio potpuno svjestan da su finansije Saudijske Arabije i drugi oblici islamskih fondova dio njegovog sna o islamizaciji BiH.

"Pakistan hrišćan post" piše da Saudijska Arabija nije zainteresovana da pomaže sve zajednice u BiH, jer to ne služi interesima sunitskih vehabija. Prema tome, bez obzira da li je riječ o pravoslavnim hrišćanima ili rimokatilicima - smatra ih nevjernicima. Širi plan je stvaranje islamske države, a kasnije bi ta država bila osnova za sveislamsku superdržavu.
Izetbegović je svojevremeno rekao: “… Muslimanske nacije nikad neće ništa prihvatiti što je eksplicitino protiv islama, jer islam ovdje nije samo vjera i zakon, islam je postao ljubav i sažaljenje. Onaj ko ustane protiv islama dobiće samo mržnju i otpor…" - podsjeća se u tekstu.

Izetbegović je, prema tome, dijelio zajedničku nit sa globalnim džihadskim pokretom. On je u jednom od svojih radova istakao da je prirodna funkcija islamskog reda i poretka da okuplja sve muslimane i mulimanske zajednice širom svijeta.       
"U današnjim okolnostima ta borba znači stvaranje velike islamske federacije od Maroka do Indonezije, od tropske Afrike do centralne Azije", napisao je Izetbegović.

Vojin Joksimović, autor knjige "Osveta proroka", kaže da "džihadisti iz svojih baza u Iranu, Sudanu, Avganistanu, Pakistanu i na drugim mjestima nisu došli u BiH samo da se bore protiv 'srpskog agresora' već za prvu evropsku religijsku državu, za uspostavljanje jedine vjere među evropskim muslimanima".Ovo se sasvim slaže sa stavovima Alije Izetbegovića i onim u šta je on vjerovao, a Joksimović dalje kaže da je "stvaranje islamskih država - takozvanih džamahirija - ultimativni cilj svih tih pokreta. "DŽihadisti ne prave razliku između katolika i pravoslavaca, nego samo između vjernika i nevjernika", navodi Joksimović, a prenosi "Pakistan hrišćan post".

Izetbegović je napisao "Islamsku deklaraciju" i imao je jasan cilj, jer je želio da ona bude "odskočna daska", a velike zapadne sile su ili "upale u zamku" ili su imale tajne, prikrivene interese radi ostvarivanja svojih ambicija na Balkanu. U svakom slučaju, za radikalne islamiste i Izetbegovića postalo je jasno da će zapadne sile uraditi svoj dio, a na terenu sve je zavisilo od islamske zajednice da iskoristi do maksimuma ovu zlatnu priliku.
 Ovaj "tajni plan" nije se uklapao u medijski imidž "nevine žrtave". Da je istina rečena tada - otvorila bi se ozbiljna pitanja, a zapadni mediji bili bi prisiljeni da daju neutralnu verziju.

 Ipak, "tajni plan" i realnost hiljada islamskih terorista koji ulaze u BiH i ubijaju i masakriraju nevine hrišćane ostao je sakriven od javnosti. Isto se odnosi na velika sredstva Saudijske Arabije i drugih zemalja, a pravi motivi Alije Izetbegovića nikad nisu izneseni.
U tekstu "Islam u BiH je nova odskočna daska"        "Pakistan hrišćan post" piše da je Otomansko carstvo predstavljalo posljednji napad islama na Evropu sa ciljem islamizacije kontinenta, jer je ranije islamsko osvajanje Španije potpuno propalo.
Autor teksta Li DŽej Voker citira Joksimovićevu knjigu, u kojoj stoji da su saudijske vehbije, kao dio vehabijskog prozelitizma, obilato finansirale prodor islamizma na Balkan. On kao primjer navodi saudijskog učenjaka Ahmeda ibn-Nafija iz Meke koji je pozvao sve centre Sveislamskog komiteta spasa na samom početku sukoba u BiH

"Pred nama je uspostavljanje kalifata na Balkanu, jer je Balkan put ka osvajanju Evrope. Svaki pojedinačni imam u našim zemljama, posebno u Turskoj, spreman je da pomogne. Znajte, prema tome, braćo, da je vrijeme radi za nas. Pomozimo im u ime Alaha šaljući im novac i oružje koliko možemo i šaljući im nove mudžahedine. Kalifat je pred vratima", rekao je tada Ahmed ibn-Nafi.

Prema tome, radikalni islamisti u dosluhu sa nekim zapadnim vladama dijelili su zajedničke interese, masovni mediji reagovali su sramotno odbacujući te činjenice. Islamisti su očigledno imali drugačiji dugoročni plan, ali zasigurno Avganistan je trebalo da bude "krivulja znanja" za zapadne vlade koje su tu imale interese, jer se te iste snage tamo nisu mogle kontrolisati , piše "Pakistan hrišćan post".

Pakistan danas plaća istu cijenu, jer su islamisti dočekani i podržani da bi bio poražen komunizam u Avganistanu, ali ti isti islamisti danas su se okrenuli protiv svojih gospodara. Prema tome, u modernom Pakistanu imate mnogo terorističkih napada i islamizacija predstavlja prijetnju centralnoj državi i svim religijskim manjinama, posebno hrišćanima, hindusima, Ahmadija muslimanima i sikima, koji svakodnevno doživljavaju progone. (Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE