• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Generala Krstića vratiti u Ševeningen

Kancelarija Vlade Srbije za saradnju sa Haškim tribunalom smatra da penzionisani general Vojske RS Radislav Krstić, treba da bude povučen u pritvor u Ševeningenu.

 Generala Krstića vratiti u Ševeningen  Izvor: MONDO

Direktor Kancelarije Vlade Srbije Dušan Ignjatović rekao je Srni da će danas biti zatraženo od predsjednika Tribunala Patrika Robinsona da preduzme mjere iz svoje nadležnosti povodom Krstićevog slučaja.

"Nacionalni savjet (za saradnju sa Haškim tribunalom) tražiće da Robinsona, u skladu sa svojim nadležnostima, da se ispita šta se dogodilo i da se preduzmu sve mjere koje on ima da bi se dalje zaštitio osuđeni Krstić", rekao je Ignjatović.

On je naveo da među njima može da bude i mjera da se povuče osuđenik iz zatvora nazad u jedinicu u Ševeningenu, kao i da Kancelarija za saradnju sa Tribunalom smatra da bi to imalo smisla i uraditi, nakon čega bi Krstić bio prebačen u neko drugo mjesto na izdržavanje kazne.

Ignjatović je istakao da je to sve ono što Robinson ima u nadležnosti i može da uradi.

"Ne ulazeći u to zašto je Krstić osuđen i kolika mu je kazna izrečena, smatramo da, bez obzira i da je najkrivlji na svetu, ima pravo da izdržava tu kaznu po standardima koji su dostignuti i za koje se zalaže i Tribunal", poručio je Ignjatović.

Prema njegovim riječima, Srbija preduzima i druge uobičajene konzularne metode zaštite, odnosno konzularne zaštite koju državljani jedne države imaju kada izdržavaju kaznu u drugoj državi.

"Nadamo se da se ovo što se dogodilo više neće dogoditi, da će Krstić moći da nastavi da izdržava kaznu na koju je osuđen u situaciji koja je primerena modernim zatvorima u najrazvijenijim demokratskim državama", naglasio je Ignjatović.

Krstić je nađen u petak, 7. maja, u lokvi krvi u svojoj ćeliji u zatvoru "Vejkfild", gdje služi hašku kaznu od 35 godina zatvora. Njega su, najvjerovatnije, žiletom isjekla po vratu, a potom pretukla trojica zatvorenika muslimanske vjeroispovijesti.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE