• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bihać: Avion pao na kuću, poginuo pilot

Mali avion srušio se u ponedjeljak u 19 sati i 20 minuta na privatni kuću u Bihaću. Pilot je poginuo, a na kući načinjena velika materijalna šteta.

 Bihać: Avion pao na kuću, poginuo pilot Izvor: MONDO

Avion se srušio na kuću u bihaćkoj ulici Hasan-paše Predojevića, potvrdio je za portal Sarajevo-x.com Ale Šiljdedić, portparol MUP-a Unsko-sanskog kantona.

"Radi se o avionu čiji tip još uvijek nismo utvrdili. Riječ je o letjelici na motorni pogon, koja je iz još neutvrđenih razloga pala na kuću u ulici Hasan-paše Predojevića", rekao je Šiljdedić.


On je rekao da je u nesreći stradala jedna osoba, najvjerovatnije pilot aviona, koji je bio jedina osoba u letjelici. U stambenoj kući nije bilo povrijeđenih osoba, a došlo je do velike materijalne štete.

Prema njegovim informacijama, avion nije poletio niti sa jednog od obližnjih aerodroma, a pretpostavlja se da je polazna tačka bio aerodrom u Banjoj Luci.



Više informacija o uzrocima nesreće biti će poznato nakon što na mjesto događaja stigne ekipa iz Direkcije za civilno vazduhoplovstvo koja će obaviti uviđaj i utvrditi uzroke tragičnog događaja.

Prema nezvaničnim informacijama, smrtno je stradao Jasmin Fazlić, koji je upravljao letjelicom čiji je vlasnik. Nastanjen je u Privilici, a inače živi i radi u Njemačkoj. Sumnja da je s njim bila i supruga, međutim još nema potvrde te informacije.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE