• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ko je sve uhapšen u akciji "Tragač 2010"?

Sudska policija RS u akciji "Tragač 2010" uhapsila je 12 bjegunaca za kojima tragaju tužilaštva, sudovi i policija.

 Ko je sve uhapšen u akciji "Tragač 2010"? Izvor: MONDO

Među njima je i Dragan Pojatar koji je optužen za napad na vladiku bihaćko-petrovačkog Hrizostoma.
U akciji je otkriveno da se deset osoba, za kojima su bile raspisane potrage, nalaze u pritvoru u drugim državama, a otkriveno je mjesto gdje se kreću i skrivaju trojica za kojima se traga, piše ''Glas Srpske''.

Pojatar je prebačen sudiji u Opštinskom sudu Bihać koji ga traži zbog razbojništva, a za njim traga i Osnovni sud u Mrkonjić Gradu zbog prevare.

Glavni komandir Sudske policije RS Ljupko Marjanović je rekao da su u akciji "Tragač 2010" na području Istočnog Sarajeva uhapšeni Vladiša Kugić, na osnovu potjernice zbog iznude i Dražen Lizdek koji je osuđen na 16 dana zatvora.

"Sudska policija je tokom akcije došla do saznanja da se Predrag Đurović, osuđen na osam godina robije zbog silovanja, nalazi u ekstradicionom pritvoru u Beogradu, gdje je uhapšen'', rekao je Marjanović.
Na području Bijeljine Sudska policija uhapsila je Nermina Tulića, koji je osuđen na pola godine zatvora zbog napada na službeno lice. Dobojska sudska policija uhapsila je Dražena Cvetkovića zvanog Šuja koji je pobjegao sa izdržavanja kazne.

Na području Trebinja uhapšen je Dragan Savović, koji je pobjegao sa izdržavanja tromjesečne zatvorske kazne.
"Njegovo hapšenje je bitno, jer je postojala mogućnost da pobjegne van BiH i tako izbjegne i odsluženje osmogodišnje kazne koju mu je izreklo Posebno odjeljenje banjalučkog Okružnog suda", pojasnio je Marjanović.

Savović je u januaru ove godine kao pripadnik organizovane kriminalne grupe koja se bavila trgovinom kokainom u RS osuđen na osam godina robije, a uhapšen je na osnovu potjernice Okružnog suda u Trebinju, jer se nije odazvao na odsluženje zatvorske kazne koja mu je izrečena za daleko blaže krivično djelo, pišu "Nezavisne novine".
Banjalučka sudska policija uhapsila je Dragana Pranića, Gorana Blanušu, osuđenog na tri mjeseca zatvora, Gorana Lukača, koji treba da izdrži desetodnevni zatvor, Dušana Ristivojevića, koji je osuđen na dva mjeseca i 20 dana zatvora. Uhapšeni su i Draško Svetlanović po potjernici Osnovnog suda u Kotor Varošu i Hadževa Grbić.

Prema saznanjima banjalučke sudske policije, Daniel Trivalić, za kojim je raspisana potjernica zbog trgovine drogama, uhapšen je u Novom Sadu 12. aprila gdje je u pritvoru, a Pavo Janjetović, optužen za ubistvo na mah, nalazi se u ekstradicionom pritvoru u NJemačkoj u Karslrueu.
Tokom akcije otkriveno je da se lica u bjekstvu, Miroslav Gajić, osuđen za iznudu, nalazi na području Sokoca, Dražen Radulović, koji se tereti za trgovinu drogama, u Mostaru i da Živorad Nešković, optužen za falsifikovanje isprave, radi u Apatinu kao vozač kamiona. Nešković čak prelazi granicu između Srbije i BiH.

Marjanović je istakao da je tokom akcije "Tragač" Sudska policija Trebinja došla do saznanja da se šest poznatih višestrukih kriminalaca, koji se dovode u vezu sa kriminalnim grupama, između ostalih i sa Darkom Elezom, nalaze u pritvoru u Srbiji i Crnoj Gori.

"Na osnovu tih informacija obustavljene su potjernice za Slavenom Vukajlovićem, Zoranom Vukanovićem, Draženom Šinikovićem, Veliborom Aleksićem, Miroslavom Ninkovićem, koji su uhapšeni u Novom Sadu, i Petrom Bajčetićem, koji je uhapšen u Bijelom Polju u Crnoj Gori'', rekao je Marjanović.

 Akcija "Tragač 2010" je izvedena tokom vikenda. Za ovih 12 bjegunaca sudovi u RS su u ranijem periodu izdali naredbe za raspisivanjem potjernice, jer se nisu pojavili na suđenjima ili se nisu na vrijeme odazvali kako bi otišli na izdržavanje pravosnažnih zatvorskih kazni. U akciji je učestvovalo više od 100 sudskih policajaca. (MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE