• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Goražde: Тužilac vrijeđao porodice poginulih?

Glavni tužilac u Goraždu Mirsad Bilajac najgrublje je izvrijeđao i ispsovao članove porodica ubijenih i nestalih Srba, piše Press.

 Goražde: Тužilac vrijeđao porodice poginulih? Izvor: MONDO

On im je zabranio ulazak u Centar za identifikaciju posmrtnih ostataka u ovom gradu, iako su za to imali odobrenje koje je potpisao član Kolegijuma direktora Instituta za nestala lica BiH Milan Bogdanić.

Ogorčeni članovi porodica poginulih i nestalih Srba, koji 18 godina tragaju za svojim najmilijim koje su u Goraždu na najmonstruozniji način pobili pripadnici Armije BiH, navode je bahati i drski tužilac najslikovitije pokazao kakav je zvanični odnos bošnjačkih vlasti prema srpskim žrtvama, piše "Pres RS".

Nevenka Kostić navodi da još ne može da se oporavi od šoka kojeg je doživjela na ulazu u Centar za identifikaciju.

"Na vratima nas je dočekao Bilajac i ispsovao kao posljednji kočijaš. Umjesto da nam omogući uvid u posmrtne ostatke, taj čovjek nam je uputio najvulgarnije poruke i prijetnje", navodi Kostićeva.

Nevenka Kostić još traga za tijelima brata Dragana, stričeva Novice, Nikole, Jove i Radivoja, rođaka Uglješe i Nikole Žmugića, tetke Anđe Delić i brojnih drugih članova bliže i dalje rodbine. NJima se od 20. maja 1992. godine, kada su muslimanske snage napale srpsko selo Crkvina, gubi svaki svaki trag,

O ovom skandalu obaviješteni su Tužilaštvo BiH, Institut za nestala lica BiH, Vlada RS i Republička organizacija porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila RS, i tek poslije ovih žalbi, srpskim porodicama je omogućeno da konačno vide neidentifikovane ljudske skelete koje se nalaze u 118 vreća smještenih u vlažnim prostorijama.   

(MONDO)  

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE