• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Moguć dogovor o popisu stanovništva

Visoki predstavnik u BiH Valentin Incko izjavio je da na političkom planu može i treba doći do dogovora o popisu stanovništva jer je to jedan od zahtjeva EU.

 Moguć dogovor o popisu stanovništva Izvor: MONDO

"Ukoliko BiH nije u stanju da popiše svoje stanovništvo to bi bila dodatna mrlja, uz postojeću o neprovođenju odluke Suda u Strazburu u predmetu Sejdić, Finci", rekao je Incko u intervjuu Radiju Republike Srpske. Odgovarajući na pitanje o viznoj liberalizaciji visoki predstavnik je rekao da su pred BiH postavljeni isti uslovi kakve imaju sve zemlje i da je od 174 uslova za BiH u fazi ispunjavanja još izdavanje biometrijskih pasoša.

On je podsjetio da je u toku inspekcija izdavanja biometrijskih pasoša i potvrdio da bi u slučaju pozitivnog nalaza 2. juna na konferenciji u Sarajevu moglo biti objavljeno kada će doći do vizne liberalizacije.Incko je naglasio da je za ispunjavanje svih postavljenih uslova EU potrebna "politička volja i dobre ekipe".

Na pitanje o popisu imovine on je rekao da je tim OHR-a samo popisao stanje iz gruntovnica, da nije izmišljao nove kategorije i da je rađeno onako kako je to definisao Savjet ministara BiH. Visoki predstavnik je ponovio da je da će do tranformacije OHR-a u Kancelariju specijalnog predstavnika EU doći onda kada se ispune ranije postavljeni uslovi i ciljevi i ocijenio da je "dosta urađeno" na ispunjavanju tih uslova. (Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE