• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vučić: Ne mogu nam zabraniti da volimo Srpsku

Autori mondo.ba Autori mondo.rs

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Trebinju da će pomoć Srbije Srpskoj svakog mjeseca i godine biti sve veća, kao i da će Srbija uvijek biti uz svoj narod.

Predsjednik Vučić zahvalio je građanima Trebinja na veličanstvenom dočeku i na tome što poštuju Srbiju.

Ukazao je da će Srbija nastaviti da poštuje integritet BiH, ali da joj niko ne može zabraniti da voli Republiku Srpsku.

Drina nije granica

Vučić se po otvaranju kancelarije konzulata uputio u park pored hotela "Platani", gdJe su ga dočekali brojni građani, kao i najmlađi Trebinjci koji su bili obučeni u srpske narodne nošnje. Okupljeni građani, koji su u parku pozdravljali aplauzima Vučićevo obraćanje, nosili su transparente sa slikama predsJednika Srbije, ruskog predsJednika Vladimira Putina, ali i ispisanim transparentima "Drina nije granica", "Kosovo je srce Srbije", "Svi dolazili i obećavali, samo Vučić ispunjava", "Od Trebinja do Beograda svi vole Aca i Milorada".

"Niko nam ne može zabraniti da volimo Srpsku jednako koliko ona voli nas", istakao je srpski predsjednik.

Vučić je detaljno u Trebinju govorio o projektima na čijoj realizaciji je Srbija pomogla Republici Srpskoj, a posebno je istakao izgradnju vrtića "Srbija", za koji je vlada izdvojila pola miliona evra, a koji će, kako je rekao, biti završen do kraja maja.

Predsjednik Srbije je najavio i ulaganje u mjesto Banjci, gdje stanovnici nemaju vodovod.

"Rekli su mi da nemaju vodovod i da im je potrebno 300.000 evra. Srbija je to preuzela na sebe. I onda, kada vam kažu da je Srbija nešto obećala, hoću da znate da ćete novac kroz sedam dana i dobiti", poručio je Vučić.

Podsjetio je da je za vrtić "Srbija" u Trebinju vlada već izdvojila novac, te da to pokazuje da "kod Srbije nema čekanja", posebno jer je, kako kaže, njeno finansijsko stanje u boljem položaju nego što je bilo.

"Ovo je treća godina da imamo finansijski suficit, kao četiri zemlje u Evropi. Srbija nije kao te zemlje po bogatstvu, ali jeste po finansijskoj disciplini. Zato možemo da pomognemo našem narodu, i zato smo pomagali Republici Srpskoj", poručio je predsjednik Srbije u Trebinju.

Najavio je, između ostalog, i ulaganje u put Tjentište - Foča, za koji će, kaže, biti izdvojeno pet miliona maraka odmah.

Vučić u Mostaru, šta je dobio od Čovića

Kako je rekao, najljepši utisak na njega su ostavila djeca kod vrtića u Trebinju, koja su ga dočekala uzvicima "Srbija".

"To nigdje u svijetu ne možete da doživite, osim u Hercegovini", poručio je on.

Vučić je Trebinjcima poželio sve najbolje, i ponovio da Srbija mnogo voli RS, kojoj će uvijek pomagati.

DODIK: POSJETA VUČIĆA VELIKI DAN ZA SRPSKU

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je danas u Trebinju da je posjeta predsjednika Srbije Aleksandra Vučića veliki dan za cijelu Republiku Srpsku, jer je on svojim ljudskim odnosom prema Srpskoj, koja se ogleda u podršci raznim projektima, pokazao svoju ljubav prema narodu sa ove strane Drine.

Obraćajući se na Trgu slobode pred više hiljada građana Trebinja i Hercegovine, prekidan skandiranjem imena dvojice predsjednika, Dodik je istakao da su građani Republike Srpske i Srbije jedan narod koji ima jednu dušu i jedno srce i koji će uvijek biti tu jedni za druge.

"Saradnja Srbije i Republike Srpske je uvijek bila dobra i uvijek bratska, ali posljednjih godina ona je najbolja i nikada konkretnija", naglasio je predsjednik Srpske i zahvalio Vučiću na podršci i pomoći.

Dodik je rekao da Srbija, izdvajajući milione maraka za različite projekte u Republici Srpskoj, šalje poruku da je uvijek uz narod Srpske i da će sve više biti jedinstvene Srpske i Srbije.

Napomenuvši da će uskoro početi i gradnja puta Tjentište-Foča za šta je sredstva obezbijedila Srbija, Dodik je rekao da je to sve s ciljem jače povezanosti Srpske i Srbije.

"Uvjereni smo da svaki čovjek Republike Srpske i Srbije zaslužuje bolje i zbog toga i radimo sve da tako i bude", rekao je Dodik i naglasio da želi da što manje bude granice između Srpske i Srbije i da je u budućnosti uopšte ne bude.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić jednodnevnu radnu posjetu Trebinju završava zajedničkom večerom sa predsjednikom i premijerom Republike Srpske Miloradom Dodikom i Željkom Cvijanović, NJegovim preosveštenstvom vladikom zahumsko-hercegovačkim i primorskim Grigorijem, te predstavnicima istočne i stare Hercegovine i narodnim poslanicima iz te regije.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE