• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nove neregularnosti u Urbanističkom zavodu?

Inspektori UIO BiH kontrolom Urbanističkog zavoda RS utvrdili su da su odgovorni prikrili dokumentaciju o poslovanju tokom kontrola.

 Nove neregularnosti u Urbanističkom zavodu? Izvor: MONDO

U zapisniku o kontroli Urbanističkog zavoda RS, čiji je većinski vlasnik banjalučki biznismen Jovan Vidović, do kojeg su došle "Nezavisne novine", inspektori su utvrdili da postoji sumnja da su odgovorna  u tom preduzeću počinila poresku utaju i neplaćanje poreza.

 U UIO su naveli da je prva kontrola Urbanističkog zavoda RS urađena krajem 2009. godine, ali tada nisu uočene veće nepravilnosti. Nakon brojnih medijskih napisa o neregularnosti poslovanja Zavoda, inspektori UIO ponovo odlaze u kontrolu. Jedan od inspektora rekao je "Nezavisnim novinama" da je prilikom ponovljene kontrole odmah uočeno da se u decembru 2009. godine, kao i u prva tri mjeseca 2010. godine, Urbanistički zavod RS kreće s retroaktivnim fakturisanjem usluga koje su rađene za Vidovića

Inspektori tada otkrivaju i da im se prezentuju dokumenti koji nisu prezentovani u prethodnoj kontroli.
Među tom dokumentacijom se našao spisak urađene dokumentacije koja je fakturisana Vidoviću, spisak urađene dokumentacije koja nije fakturisana Vidoviću, već je samo urađena njena procjena i spisak projekata urađenih za povezane firme Vidovića.

Poreska uprava RS već je podnijela Okružnom tužilaštvu u Banjaluci četiri krivične prijave protiv Jovana Vidovića, najvećeg akcionara Urbanističkog zavoda RS, i bivših direktora tog preduzeća Dalibora Bjelice, Miroslava Vujatovića, Roljić Nedeljka i Borislava Bijelića, koji je donedavno bio na čelu Komisije za reviziju privatizacije RS.

Radnici Zavoda krenuli su u postupak prikupljanja potrebne dokumentacije kako bi se stvorili uslovi za pokretanje stečaja u tom preduzeću, a premijer RS Milorad Dodik ranije je izjavio da bi Vlada mogla da se pojavi kao kupac Zavoda ukoliko to preduzeće ode u stečaj. (MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE