• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bez rasprave o popisu stanovništva

Poslanici Narodne skupštine RS odgodili su razmatranje Prijedloga zakona o popisu stanovništva, domaćinstava i stanova u 2011. godini u RS

 Bez rasprave o popisu stanovništva Izvor: MONDO

Ovaj prijedlog predsjednika parlamenta Igora Radojičića, uz saglasnost Vlade RS kao predlagača zakona, podržalo je 55 poslanika, 12 je bilo protiv, a pet uzdržanih.

Radojičić je ponovio da su brojni evropski predstavnici i ambasadori apelovali da se ova tačka samo odgodi, a ne povuče sa dnevnog reda, kako bi se ostavilo prostora i vremena da se postigne eventualni dogovor o popisu stanovništva na nivou BiH.
On je dodao da je to gest dobre volje parlamenta Srpske u pokušaju da se postigne dogovor na nivou BiH.

Poslanici Narodne skupštine RS nisu juče prihvatili prijedlog Kluba poslanika SDA/SDP BiH da se iz dnevnog reda ovaj zakona povuče. Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH raspravljao je danas o Izvještaju o radu Privremene komisije za pripremu prijedloga zakona o popisu stanovništva, domaćinstava i stanova u BiH 2011. godine.

Predsjedavajući Komisije Branko Dokić, obrazlažući izvještaj, istakao je da Komisija nije uspjela postići kompromis o tome šta sve treba da bude popisano, kao ni o pitanju mjesta gdje će se prikupljati podaci popisa. (Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE