• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Porodica ne zna gdje je Krstić

Porodica penzionisanog generala Vojske Republike Srpske Radislava Krstića još nema informaciju o tome u koji je zatvor on premješten

 Porodica ne zna gdje je Krstić Izvor: MONDO

Njega su u britanskom zatvoru "Vejkfild" nedavno pretukla trojica muslimanskih zatvorenika.

"Premjestili su ga juče, ali nemamo informaciju gdje, jer nam se još nije javio", izjavio je Krstićev zet Mladen Đurkovići i dodao da pretpostavlja da je Krstić sada u nekom od zatvora na području Velike Britanije.

On je objasnio da je porodica bila u kontaktu sa predstavnicima Ambasade Srbije u Velikoj Britaniji, ali da ni oni još ne znaju gdje je general Krstić premješten.Đurković je rekao da naredne sedmice sastanku sa predsjednikom Haškog tribunala Patrikom Robinsonom, na kome će biti riječi o slučaju generala Krstića, neće prisustvovati niko od članova porodice.

Krstićev beogradski advokat Tomislav Višnjić rekao je da će predsjednik Haškog tribunala Patrik Robinson iduće sedmice primiti Krstićevog engleskog advokata Rasela Hopkinsa.

Krstić, koji zatvorsku kaznu po haškoj presudi služi u britanskom zatvoru u zapadnom Jorkširu u Velikoj Britaniji, pretučen je i isječen po licu i vratu u petak, 7. maja. Zbog toga su njegovi advokati, kao i predstavnici Nacionalnog savjeta Srbije za saradnju sa Haškim tribunalom zatražili od predsjednika Haškog tribunala, da se Krstić premjesti iz zatvora Vjekfild.
General Krstić bio je komandant Drinskog korpusa Vojske Republike Srpske, a po haškoj potjernici uhapšen je u decembru 1998. godine.

Prvostepeno je osuđen za genocid u Srebrenici na 46 godina zatvora, ali mu je u drugom stepenu presuda promijenjena na pomaganje u genocidu, a kazna skraćena na 35 godina robije.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE