• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zabraniti koncert podrške Ejupu Ganiću

Zamjenik ministra odbrane BiH Živko Marjanac izjavio da će nastojati da se koncert podrške Ejupu Ganiću - zabrani.

 Zabraniti koncert podrške Ejupu Ganiću Izvor: MONDO

Marjanac je rekao da u Ministarstvu odbrane ne postoji odluka o ustupanju prostora Doma Oružanih snaga BiH, koji je u vlasništvu Ministarstva, za koncert podrške ratnom članu Predsjedništva BiH Ejupu Ganiću.

"Ja sam apsolutno protiv toga. Možda su organizatori to drugačije najavili. Razgovaraću sa ministrom i nastojaću da se koncert podrške Ganiću zabrani. Ne dolazi u obzir da se takav koncert održi u Domu Oružanih snaga BiH", izjavio je Marjanac za sutrašnje "Nezavisne novine".

I ministar odbrane BiH Selmo Cikotić, kao i njegov zamjenik Marina Pendeš, rekli su da nisu znali za namjeru održavanja koncerta podrške Ganiću u Domu Oružanih snaga.

Koncert na kome će, prema najavi, 20. maja nastupiti mlada violinistkinja iz Njemačke Rebeka Hartman, te pijanistkinja iz Italije Serena Stela, organizuje bivši visoki predstavnik u BiH Kristijan Švarc-Šiling, a suorganizator je Javna ustanova "Sarajevo Art".

Održavanje koncerta najavila je Tijana Vignjević u ime organizatora Kristijana Švarc-Šilinga. Ovaj njemački diplomata sada je predavač u Sarajevskoj školi nauke i tehnologije, čiji je vlasnik Ganić.

"Željeli smo da, u čast Ejupa Ganića, organizujemo ovaj koncert, uz želju i očekivanje njegovog skorog povratka u BiH", rekla je Vignjevićeva za federalne medije.

Ejup Ganić, bivši član Predsjedništva Republike BiH, uhapšen je 1. marta ove godine u Londonu po zahtjevu Srbije čije ga pravosuđe tereti za ratni zločin nad pripadnicima JNA u Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu.

Odobrena mu je odbrana sa slobode uz kauciju, a pred britanskim pravosuđem u toku je proces po zahtjevu Srbije za njegovim izručenjem.

Političari iz Republike Srpske protestovali su zbog dosadašnjeg aktivnog učešća Harisa Silajdžića, predsjedavajućeg Predsjedništva BiH, i njegovog kabineta u "odbrani" Ejupa Ganića pred britanskim pravosuđem.

Pravosudni organi Srbije pokrenuli su u slučaju "Dobrovoljačka" istragu protiv Ganića u decembru 2008. godine.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE