• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mustafić: Srebrenica dogovoren genocid

Za kompletan razvoj događaja ratni muslimanski lider Alija Izetbegović znao prije nego što su se dogodili, tvrdi Ibran Mustafić.

 Mustafić: Srebrenica dogovoren genocid Izvor: MONDO

Član Organizacionog odbora za obilježavanje 11. jula u Srebrenici Ibran Mustafić tvrdi da je Srebrenica bila "apsolutno dogovoreni genocid".

Mustafić, koji je ukazivao na komercijalizaciju srebreničke tragedije i manipulisanje bošnjačkim žrtvama i njihovim porodicama, ističe da to nije slučaj samo sa srebreničkim žrtvama.

"Svaka politička partija ima svoje udruženje. To je splet politike, kriminala i pranja novca, a istinske stradalnike i žrtve niko ne vidi", rekao je Mustafić za "Glas Srpske".

On je dodao da je riječ o ličnom interesu grupe ljudi koji se, kako je naveo, motaju oko udruženja žrtava i žive od toga, i to nikad bolje u životu.

"Znate, sve ide od centra. Imate one koji na daljinski upravljaju nekim drugim ljudima. Između ostalih, Haris Silajdžić upravlja na daljinski svojim udruženjima i takav je princip na cijelom prostoru BiH, samo što je ovdje najizraženiji, jer je u Srebrenici najkrupniji zalogaj", istakao je Mustafić.

On je upozorio da se skupovi povodom obilježavanja stradanja srebreničkih žrtava koriste u predizborne svrhe.

"Poslije svega što sam čuo i vidio zaključio sam da je mnogim ljudima stalo da dođe do incidenata i mislim da ova izborna godina neće proći bez teških incidenata. Jer, imamo na vlasti vampire koji se hrane ljudskom krvlju i to se, nažalost, proteže do takozvanih udruženja", rekao je Mustafić.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE