• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Adam Šukalo novi predsjednik Naprednjaka

Adam Šukalo izabran je u subotu za predsjednika Srpske napredne stranke Repubike Srpske na izbornoj sjednici ove stranke u Banjaluci.

 Adam Šukalo novi predsjednik Naprednjaka Izvor: MONDO

Predsjednik Srpske napredne stranke (SNS) Tomislav Nikolić izjavio je da se SNS zalaže za opstanak Republike Srpske (RS) i njeno pravo da odlučuje o svojoj sudbini.

"Naše su zamerke predsedniku Srbije (Borisu Tadiću) što se umešao u sudbinu RS, bez konsultacija sa RS i time je načinjen veliki minus i šteta Srpskoj, time što se Srbija nije ponela kao država koja želi da pomogne RS da sačuva svoj identitet", rekao je Nikolić.

On je naglasio da su odnosi RS i Srbije mnogo bolji nego što to zaslužuju političari koje vode Srbiju i Srpsku, ali da se, kako je naveo, u tim odnosima dešava nešto loše na vrhu.

"To mora da prestane i moraju da se menjaju vlasti i tamo i ovde ili da se menjaju stavovi onih koji su na vlasti", rekao je Nikolić, dodavši da ima utisak da Srbija Srpsku polako "pušta niz vodu".

Navodeći da je njemu lično mnogo draža RS kao nezavisna država, nego RS utopljena u federaciju u kojoj gubi jednu po jednu ingerenciju, Nikolić je istakao da Srpska ne može vječno biti jedina kojoj se zabranjuje da na referendumu odlučuje o svojoj sudbini.


Govoreći o odnosu SNS iz Srbije i ove stranke u RS, Nikolić je naglasio da je SNS u RS potpuno samostalna, te da će SNS iz Srbije pomoći da stranka u RS ostvari što bolji rezultat na izborima.

Na Izbornoj skupštini za prvog predsjednika SNS-a u RS izabran je Adam Šukalo, koji je novinarima rekao da stranka izlazi na izbore, a da će njeni organi odlučiti na koje nivoe.

"SNS ne prihvata teze ili zamjene teze da se zbog kratkoće rokova za prijave za izbore treba preko noći izjasniti kojem bloku pripada", rekao je Šukalo, dodavši da je, ovo prije, stranka kojoj su najbitniji interesi građana Republike Srpske.

On je dodao da to znači da SNS ne radi ni za jedan politički blok ili protiv nekog od političkih blokova, bilo pozicionih ili opozicionih.

Današnjoj Izbornoj skupštini kao gosti su prisustvovali lideri SDS-a Mladen Bosić, PDP-a Mladen Ivanić, SRS-a RS Milanko Mihajlica i DP-a Dragan Čavić.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE