• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Crnadak: Afirmisali smo dejtonsku ulogu Srpske

Autor Agencije

Ministar spoljnih poslova BiH Igor Crnadak rekao je danas da su on i Mladen Ivanić kao srpski član Predsjedništva BiH doprinijeli da Republika Srpska ima ozbiljnu i stabilnu poziciju u međunarodnim političkim krugovima.

 Crnadak: Afirmisali smo dejtonsku ulogu Srpske Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk
Arhiva
Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

"Mi smo afirmisali dejtonsku ulogu Srpske i njen značaj i zato nas napadaju SNSD i Milorad Dodik, jer oni smatraju da je bolje da se nešto dobro ne desi za Republiku Srpsku, ako će od toga koristi imati PDP i Savez za promjene",naveo je Crnadak koji je i potpredsjednik PDP-a.

On je rekao da se pravi posao u korist Republike Srpske obavlja u UN, u Vašingtonu, Kini i Briselu, gdje se objašnjava šta je Republika Srpska, šta su njene nadležnosti i da se bez Srpske ne mogu postizati rješenja u BiH.

"Ponosni smo na Republiku Srpsku i saradnju sa svima u BiH, ali na temelju poštovanja Srpske",naglasio je Crnadak.

On je rekao da nakon jučerašnje konferencije za novinare lidera SNSD-a Miloarada Dodika i poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu parlamenta BiH Milice Marković"neće do izbora komentarisati priču o Savezu za promjene i izdajnicima".

"Neka Dodik objavi jedan citat gdje sam loše govorio o Republici Srpskoj. Ta konferencija Dodika i Markovićeve najbolje govori i o njima i tome što rade",kaže Crnadak.

Kada je riječ o podjeli sredstava od akciza, Crnadak je rekao da je to "namet koji plaćaju građani", te izrazio bojazan da ta sredstva neće biti trošena u potpunosti za puteve, već i jednim dijelom za budžetsku potrošnju.

Crnadak je izrazio nadu da će suđenje nekadašnjem komandantu Petog korpusa takozvane Armije BiH Atifu Dudakoviću i ostalim optuženim za ratne zličine nad srpskim civilima i vojnicima u Krajini biti pošteno i bez pritisaka na svjedoke kako bi se konačno saznala istina o ovim zločinima.

"Važno je da svaki zločin dobije `ime i prezime` i da ovaj proces ide dalje, te da ne staje dok ne bude završen", rekao je Crnadak.

Govedarica: Očekujem profesionalnost u slučaju "Dudaković"

Predsjednik SDS-a Vukota Govedarica rekao je danas u Banjaluci da očekuje odgovornost, profesionalnost i stručnost pravosudnih institucija BiH u procesuiranju nekadašnjeg komandanta Petog korpusa takozvane Armije BiH za ratne zločine nad srpskim civilima i vojnicima u Krajini.

"Dudaković i njegovi komandanti nisu slučajno uhapšeni. To znači da će Tužilaštvo BiH morati da se odredi po tom pitanju. Ako se bude vodilo stručnošću i profesinalizmom, kao što su radili Agencija za istrage izaštitu BiH i postupajući tužilac, vjerujem da će Sud morati da odredi pritvor",rekao je Govedarica novinarima u Banjaluci.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE