• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prevod Dejtonskog sporazuma za dvije nedjelje

Drago Kalabić iz Stranke nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) izjavio da će Udruženje sudskih tumača i prevodilaca RS prevesti Dejtonski sporazum.

 Prevod Dejtonskog sporazuma za dvije nedjelje Izvor: MONDO

Kalabić je u izjavi "Glasu Srpske", u broju od ponedjeljka, rekao da će troškove prevoda Dejtonskog mirovnog sporazuma, koji bi trebalo da bude gotov za petnaestak dana, snositi SNSD.

"To će biti naš poklon institucijama BiH, jer očigledno je da u BiH nije bilo volje da se dođe do validnog prevoda Dejtonskog sporazuma, odnosno Ustava BiH. Mi smo bili ti koji smo inicirali da se kopija originala Dejtonskog sporazuma dostavi iz Francuske u BiH", rekao je Kalabić.

On je podsjetio da je to urađeno jer je primjerak ovog važnog dokumenta nestao iz institucija BiH.

"Kada bude preveden, Dejtonski sporazum biće upućen u parlamentarnu proceduru Parlamentu BiH, koji će ga verifikovati jer do sada se ni taj posao u BiH nije obavio", rekao je Kalabić.

Da je originalni primjerak Dejtonskog mirovnog sporazuma koji je bio u posjedu BiH izgubljen, saznalo se u februaru 2008. godine.

Francuska, gdje je pohranjen originalan tekst Dejtonskog sporazuma, na zahtjev Parlamenta BiH poslala je ovjerenu kopiju.

Dejtonski sporzum donijet je u novembru 1995. godine, dok je njegovo potpisivanje organizovano u decembru u Parizu iste godine.

(Tanjug/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE