• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nema koncerta podrške Ganiću - do daljnjeg

Koncert podrške za bivšeg člana ratnog predsjedništva BiH Ejupa Ganića neće biti održan 20. maja u Domu Oružanih snaga BiH u Sarajevu.

 Nema koncerta podrške Ganiću - do daljnjeg Izvor: MONDO

"Koncert će biti na nekoj drugoj lokaciji početkom juna", rekla je Nerma Bučan, saradnica bivšeg visokog predstavnika u BiH Švarca Šilinga koji je i organizator i pokrovitelj koncerta.

Zamjenik ministra odbrane BiH Živko Marjanac rekao je da ih organizatori nisu zvanično obavijestili o otkazivanju koncerta u Domu Oružanih snaga BiH, ali da ne bi ni bio održan u toj zgradi, jer nikada ne bi dobili dozvolu za to.

Čelnici Ministarstva odbrane BiH prije najave u medijima nisu znali da je planirano da se u Domu Oružanih snaga održi koncert podrške Ganiću, koji je 1. marta uhapšen u Londonu, jer Srbija traži njegovo izručenje zbog sumnje da je odgovoran za ratni zločin u Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu.

Bučanova je za "Nezavisne novine" rekla da Šiling radi na fakultetu Ejupa Ganića i da su prijatelji, te da je cilj da se održi koncert podrške bez ikakvih finansijskih ili drugih interesa.

Pravosudni organi Srbije pokrenuli su u slučaju "Dobrovoljačka" istragu protiv Ganića u decembru 2008. godine, a Tužilaštvo BiH dalo je nalog za istragu u istom slučaju u oktobru 2006. godine.

Ganić je 1. marta uhapšen na aerodromu Hitrou, na osnovu potjernice Srbije, koja ga sa još 18 državljana BiH, tereti za napad na konvoj tadašnje JNA u Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu 1992. godine kada su ubijena 42, ranjena 73 a zarobljeno 215 vojnika i oficira JNA.

(MONDO/Agencije)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE