• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Institucije moraju dostaviti podatke o imovini

Komisija za državnu imovinu BiH je donijela zaključak kojim se od 75 zajedničkih institucija traži da do 15. juna dostave podatke koju imovinu trenutno koriste i po kom osnovu.

 Institucije moraju dostaviti podatke o imovini Izvor: MONDO

"Od 75 zajedničkih institucija 51 je smještena u Sarajevu, šest u Istočnom Sarajevu, sedam u Banjaluci, sedam u Mostaru, dvije u Tuzli i po jedna u Konjicu i Doboju. Članovi Komisije za državnu imovinu BiH iz Republike Srpske će nakon što dobiju podatke o tome informisati Vladu RS jer smatramo da je u ovom procesu izuzetno važan faktor", rekao je Kovačević.

Prema njegovim riječima, na današnjoj sjednici nije raspravljano o Nacrtu zakona o državnoj imovini, jer Komisija smatra da bi spisak koji će dostaviti zajedničke institucije mogao pomoći kod njegove izrade.

Kovačević je napomenuo da je od zabrane raspolaganja državnom imovinom izuzeto Spomen područje "Gradina", koje će dobiti status koji je ranije zatražila RS.

Savjet ministara BiH donio je 29. aprila Odluku o izmjeni i dopuni Odluke o imenovanju članova Komisije za državnu imovinu, kojom je u roku od 60 dana Komisija dužna da predloži preliminarnu listu imovine koja je potrebna institucijama BiH za vršenje ustavnih nadležnosti.

Popis i raspodjela državne imovine jedan su od pet uslova za transformaciju OHR-a u Kancelariju specijalnog izaslanika EU.


(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE