• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Reakcije na koaliciju SNSD-a i HDZ-a

Partija demokratskog progresa smatra da je "predizborna koalicija SNSD-a i HDZ-a vruć šamar i uvreda za sve Srbe u RS koji su protjerani iz Hrvatske".

 Reakcije na koaliciju SNSD-a i HDZ-a Izvor: MONDO

Član Izvršnog odbora PDP-a Igor Crnadak kaže da je "vezivanje zastava sa strankom za koju su `Bljesak` i `Oluja` oslobodilačke akcije za PDP potpuno neprihvatljivo".

Crnadak je dodao da HDZ BiH "nikada nije priznao RS u sadašnjim granicama, što je dodatni razlog za štetnost koalicije SNSD-a i HDZ-a".

On je ocijenio da je nakon dogovora lidera SNSD-a Milorada Dodika i HDZ-a BiH Dragana Čovića reaktiviran "prudski dogovor" koji predviđa četiri entiteta u BiH.

"PDP smatra da je to štetno po Republiku Srpsku i za nas potpuno neprihvatljivo", rekao je Crnadak na konferenciji za novinare u Banjaluci.

Srpska demokratska stranka ocijenila je da dogovor između predsjednika SNSD-a Milorada Dodika i lidera HDZ-a BiH Dragana Čovića predstavlja pokušaj oživljavanja prudskog procesa, koji je štetan za Republiku Srpsku.

Potpredsjednik SDS-a Vukota Govedarica smatra da je osuđena na propast uzajamna podrška SNSD-a i HDZ BiH kandidatima ovih stranka za članove Predsjedništva BiH, što su juče nagovijestili Dodik i Čović.

Govedarica je na pres-konferenciji pojasnio da dogovor iz Pruda u osnovi nosi prekompoziciju dejtonskog uređenja BiH po modelu četiri teritorijalne jedinice sa izvršnom, sudskom i zakonodavnom vlašću.

Prema njegovim riječima, SDS ne želi da "po treći put za posljednjih stotinu godina Hrvatima pravi državu".

On je izjavu predsjednika Narodne skupštine RS Igora Radojičića da će Nebojša Radmanović, ukoliko dođe do ratifikacije Istambulske deklaracije, to odbaciti, predstavlja "zamazivanje očiju naroda u RS".

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE