• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U združenoj akciji uhapšeno 49 dilera

U akciji "Kodžaga" izvršen pretres na 103 lokacije, uhapšeno 49 ljudi i zaplijenjena veća količina narkotičkih sredstava, oružja i municije.

 U združenoj akciji uhapšeno 49 dilera Izvor: MONDO

Policija u Banjaluci je navela da je u okviru istrage protiv dvije bande, koja je počela prošle godine, izvršen pretres na više od 100 lokacija i da se očekuju nova hapšenja.

Udružene policijske snage BiH sprovode jednu od najvećih akcija usmjerenu na otkrivanje i kazneno gonjenje osoba osumnjičenih za djela organizovanog kriminala, neovlašćenog prometa droga i oružja, vojnom opremom i proizvodima dvojne namjene.

Tužilaštvo BiH je saopštilo da se akcija sprovodi u više gradova Bosne i Hercegovine, uključujući Brčko, Bijeljinu, Banjaluku, Odžak, Čelić, Doboj i Prnjavor.

Kako se navodi, na terenu su tužioci iz Posebnog odjeljenja za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH i koordiniraju rad policijskih snaga.

U akciji učestvuju policijski pripadnici MUP-a Republike Srpske, koji je nosilac akcije, pripadnici MUP-a Federacije BiH, zatim MUP-a Brčko Distrikta, a asistenciju pružaju i policijske snage nadležnih kantonalnih MUP-ova na području Federacije BiH.

Akcija uključuje pretrese više objekata i vozila koje koriste osumnjičeni, a u akciji je lišeno slobode više osoba među kojima i jedan policajac osumnjičen za trgovinu drogom.

Policijska akcija je, kako se navodi, započela u četvrtak ujutro i u njoj učestvuje oko 200 policajaca.

Okružni sud u Bjeljini odredio je pritvor za 12 osoba koje su uhapšene zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo proizvodnje i prometa opojih droga, javila je Agencija BiH Onasa.

Kod njih je tom prilikom pronađena određena količina droge i predmeta za pakovanje, 30 mobilnih telefona, oružja i municije.

(agencije/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE